GastrOvat
GastrOvat
...
 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Receptjeink
 
Naptár
2024. Június
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Óra
 
Kukk ide! - Szilvus oldala

 

 

 
Számláló
Indulás: 2006-08-31
 
Üzifal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Tészták sajttal

Burgonyalángos Karaván sajtkrémmel

burgonya

1,4 kg

liszt

50 dkg

élesztő

2 dkg

tej

3 dl

cukor

3 dkg

Karaván sajtkrém

15 dkg

olaj

3 dl

 

Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, még melegen áttörjük. Az átszitált lisztet langyos helyre tesszük. Az élesztőből langyos tejjel, cukorral és 10 dkg liszttel kovászt készítünk. Letakarva, a tűzhely közelében megkelesztjük. A liszthez hozzáadjuk az áttört burgonyát, a kovászt és a langyos tejet. Megsózzuk, összedolgozzuk, tetejét kevés liszttel megszórjuk és tiszta konyharuhával letakarva langyos helyen megkelesztjük. Amikor a tészta megkelt, lisztezett gyúródeszkára helyezzük és kb. fél cm vastagra kinyújtjuk. Kiszaggatjuk és bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Tetejét Karaván sajtkrémmel megkenjük és frissen fogyasztjuk.

 

Burgonyatésztás sajtos derelye

burgonya

1 kg

liszt

20 dkg

tojás

1 db

zsír

8 dkg

Pannónia sajt

20 dkg

vaj

5 dkg

 

Elkészítése:
A sós vízben héjában megfőzött burgonyát megtisztítjuk és áttörjük. Gyúródeszkára tesszük, szétterítjük és kissé hűlni hagyjuk, majd a liszt, a tojás, 3 dkg zsír és só hozzáadásával közepesen kemény tésztává gyúrjuk. Ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és 5x5 cm-es kockákra vágjuk. Mindegyik kocka közepére reszelt sajtot teszünk, majd a tésztácskákat összehajtjuk és széleiket jól összenyomkodjuk. Sós vízben kifőzzük. A megmaradt zsírt a vajjal együtt felolvasztjuk. A derelyét egy tepsibe terítjük, a vajas zsírral meglocsoljuk és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Sütőbe tesszük és a sajt olvadásáig sütjük.

 

Frissen sütött sajtos érmék

főtt burgonya

20 dkg

vaj

10 dkg

Reszelt Pannónia sajt

15 dkg

liszt

25 dkg

sütőpor

2 dkg

olaj

3 dl

só, pirospaprika

 

Elkészítése:
A héjában, sós vízben megfőzött burgonyát megtisztítjuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a vajat, 10 dkg reszelt Pannónia sajtot, a lisztet, a sütőport és a sót, majd tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkára tesszük, ceruzavastagságúra kinyújtjuk és kis korongokat szúrunk ki belőle. Serpenyőben olajat hevítünk és a korongokat megsütjük. Még melegen megszórjuk a megmaradt reszelt Pannónia sajttal. Ízlés szerint tetejét kevés pirospaprikával színesíthetjük.


 

Füstölt sajtos sztrapacska

burgonya

80 dkg

liszt

30 dkg

tojás

1 db

zsír

6 dkg

füstölt szalonna

10 dkg

Karaván sajt

20 dkg

tejföl

2 dl

 

Elkészítése:
A megtisztított burgonyát lereszeljük, majd liszttel, a tojással és 3 dkg zsírral galuska keménységű tésztát készítünk. Megsózzuk, majd enyhén sózott, forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor a galuska a víz felszínére jött, szűrőkanállal kiszedjük és jól lecsepegtetjük. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és serpenyőbe téve egy kevés zsíron kisütjük, majd a szalonnazsírt leszűrjük. A kifőzött galuskát összekeverjük a szalonnazsírral, és a fele mennyiségű lereszelt Karaván sajttal, majd a sütőbe téve jól átforrósítjuk. Tálaláskor meglocsoljuk tejföllel, rászórjuk a kisütött szalonnát és a sajtot.

 

Kapros-sajtos túrógaluska

tehéntúró

10 dkg

liszt

30 dkg

tojás

2 db

kapor

1/2 csomó

vaj

5 dkg

Pannónia sajt

15 dkg

 

Elkészítése:
Az áttört tehéntúrót egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást, majd annyi vizet, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk. Megsózzuk és apróra vágott kaporral megszórjuk. Jól összekeverjük, galuskaszaggatóval enyhén sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és kifőzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és jól lecsepegtetjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beleborítjuk a kifőzött galuskát és a tetejére szórjuk a lereszelt Pannónia sajtot. Előmelegített sütőbe téve addig sütjük, ameddig a sajt a tetején megolvad és szép pirosra sül.

 

Köményes-sajtos pogácsa

liszt

25 dkg

vaj

12 dkg

tojás

2 db

tojássárgája

1 db

Reszelt Pannónia sajt

12 dkg

tejföl

1 dl

szerecsendió

 

köménymag

 

pirospaprika

 

őrölt bors, só

 

Elkészítése:
Az átszitált lisztet a vajjal elmorzsoljuk, megsózzuk, őrölt borssal és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Hozzáteszünk egy egész tojást, egy tojássárgáját, a reszelt sajtot és annyi tejfölt, hogy összegyúrva közepes keménységű tésztát kapjunk. Letakarva hideg helyen egy órát pihentetjük, közben kétszer kinyújtjuk és meghajtogatjuk. Végül kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk, a kés fokával berácsozzuk a tetejét és kisebb pogácsákat szaggatunk ki belőle. Sütőlemezre tesszük, felvert tojással megkenjük, köménymaggal és kevés pirospaprikával megszórjuk. Közepesen meleg sütőben megsütjük.


 

Krémsajtos eperkrém

natúr Medve tömlős sajt

30 dkg

eper

20 dkg

tejszín

3 dl

porcukor

8 dkg

Elkészítése:
Az epret megmossuk és néhány szép szemet félreteszünk. A Medve tömlős sajtot habüstbe tesszük, hozzáadjuk az epret és habverővel simára keverjük. A tejszínt habbá verjük, cukorral ízesítjük és a felét az epres sajthoz keverjük. Talpas poha-rakba tesszük, a megmaradt tejszínnel és eperrel díszítjük. Lehűtve, ostyával vagy piskótaszelettel kínáljuk.

 

Leveles sajtos rúd

liszt

30 dkg

sütőpor

1 dkg

vaj

10 dkg

tojás

2 db

Pannónia sajt

35 dkg

 

Elkészítése:
A lisztet a gyúródeszkára szitáljuk, megsózzuk és rászórjuk a sütőport. Közepébe helyezzük a lágy vajat, egy kevés víz hozzáadásával keményebb tésztává gyúrjuk és jól kidolgozzuk. Letakarva kb. fél órát pihentetjük, majd kinyújtjuk. A felvert tojással megkenjük és egyenletesen rászórunk 8-10 dkg reszelt Pannónia sajtot. Ezután a tésztát összehajtjuk, és ismét pihentetjük. Még kétszer kinyújtjuk, mindkét nyújtásnál sajttal megszórjuk és hajtogatjuk, közben néhány percig a hűtőszekrényben pihentetjük. Végül ujjnyi vastagra kinyújtjuk és rudakra vágjuk. Megkenjük tojással és meghintjük a maradék reszelt sajttal. Közepes hő-mérsékletű sütőben szép sárgára sütjük.

 

Nagymama sajtfánkja

tej

2 dl

vaj

5 dkg

liszt

 

Névnaposaink
 
Nemzetek konyhája
 
Olvasnivaló
 
Érdekességek
 
Fűszerkalauz
 
Ajánló
 

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK