húsleveskocka |
3 db |
vaj |
3 dkg |
liszt |
3 dkg |
spagetti |
10 dkg |
tejföl |
1 dl |
tejszín |
2 dl |
tojássárgája |
2 db |
Pannónia sajt |
12 dkg |
őrölt fehér bors, só |
|
Elkészítése: A húsleveskockákat 1 l vízben felforraljuk. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk és a levest berántjuk. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük. A spagettit sós vízben kifőzzük, leszűrjük és a levesbe keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt és 2-3 percig forral-juk, majd levesszük a tűzről. A tejszínt a tojássárgájával simára keverjük és állandó keverés mellett, vékony sugárban a levesbe öntjük. Ezután a levest már nem szabad forralni. Azonnal tányérokba szedjük és gazdagon meghintjük reszelt Pannónia sajttal.
natúr Medve tömlős sajt |
20 dkg |
csiperke gomba |
10 dkg |
újhagyma |
1 csomó |
friss bazsalikom |
1 ek. |
húsleves |
5 dl |
tejszín |
2 dl |
liszt |
2 dkg |
margarin |
2 dkg |
őrölt fehér bors, só |
|
Elkészítése: őrölt fehér bors, só Felhevített margarinon megfuttatjuk az apróra vágott csiperke gombát és sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a krémsajtot és húslevessel felöntve készre főzzük. Amikor a gomba megpuhult, tejszínből és lisztből készült habarással sűrítjük, majd pár pillanat alatt készre forraljuk. Finomra vágott tavaszi hagymával és bazsalikommal meghintve tesszük asztalra.
vaj |
4 dkg |
liszt |
4 dkg |
tej |
6 dl |
Karaván sajt |
12 dkg |
kifli |
2 db |
fokhagyma |
3 gerezd |
őrölt fehér bors, só |
|
Elkészítése: A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Felengedjük a tejjel, 4 dl vízzel és simára keverjük. Sóval, őrölt fehér borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, belekeverjük a reszelt Karaván sajtot és felforraljuk. Közben a kifli karikákat vajazott sütőlemezre tesszük, és a sütőben megpirítjuk. Végül fokhagymával bedörzsöljük, minden tányérba 4-5 darabot teszünk és rámerjük a forró levest
vöröshagyma |
20 dkg |
vaj |
4 dkg |
száraz fehér bor |
1 dl |
póréhagyma |
10 dkg |
húsleves |
1 l |
worchester szósz |
2 cl |
zsemle |
2 db |
Pannónia sajt |
20 dkg |
őrölt fehér bors, só |
|
Elkészítése: A megtisztított vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk és a vajon barnára pirítjuk. Vigyázzunk, nehogy megégjen, mert akkor a leves keserű lesz. Hozzáöntjük az 1 dl fehér bort. Amikor felforrt, beletesszük a vékonyra szelt póréhagymát, sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük és takaréklángon néhány percig pároljuk. Felengedjük húslevessel és egy kevés worchester szósszal ízesítjük. Gyenge tűzön 8-10 percig forraljuk. Közben a zsemlét felszeleteljük, mindegyik zsemleszelet tetejére reszelt Pannónia sajtot teszünk és a sütőben addig sütjük, ameddig a sajt megpirul. Forrón kínáljuk, külön tálalva a sajtos zsemleszeleteket.
vaj |
8 dkg |
vöröshagyma |
5 dkg |
póréhagyma |
5 dkg |
sárgarépa |
15 dkg |
fehérrépa |
15 dkg |
zeller |
5 dkg |
fejes káposzta |
15 dkg |
zöldpetrezselyem |
1 cs. |
fokhagyma |
2 gerezd |
húsleves |
1 l |
fejtett bab |
10 dkg |
kifli |
2 db |
Pannónia sajt |
15 dkg |
kakukkfű |
|
szerecsendió |
|
őrölt bors, só |
|
Elkészítése: 4 dkg vajban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és a vékony karikákra szelt póréhagymát. A zöldségeket és a káposztát vékony metéltre vágjuk, rátesszük a hagymára, megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel és fedő alatt néhány percig pároljuk. Apróra vágott fokhagymával, őrölt borssal és kakukkfűvel fűszerezzük. Felengedjük a húslevessel, megsózzuk és hozzáadjuk a fejtett babot. Mérsékelt tűzön, lassú forrás mellett puhára főzzük. Közben a kiflit 2 cm vastag karikákra szeljük és megvajazott sütőlemezre téve, a sütőben megpirítjuk. Kevés főtt zöldséget kiemelünk a levesből, jól lecsöpögtetjük és áttörjük. Az így nyert zöldségpürével megkenjük a kifli karikákat, megszórjuk reszelt Pannónia sajttal és egy csipetnyi szerecsendióval, majd olvasztott vajat rácsöpögtetve, a sütőbe tolva piros-ropogósra pirítjuk. A tűzforró leves mellé külön tálaljuk a zöldséges-sajtos kifli karikákat.
fehérbab |
15 dkg |
vaj |
4 dkg |
füstölt szalonna |
5 dkg |
vöröshagyma |
8 dkg |
pacal |
40 dkg |
sárgarépa |
10 dkg |
zeller |
10 dkg |
paradicsompüré |
2 dkg |
csontlé |
1,2 l |
reszelt Pannónia sajt |
15 dkg |
zsályalevél |
|
fehér bors, só |
|
Elkészítése: A babot felhasználás előtt néhány órával hideg vízbe áztatjuk, ezután enyhén sós vízben puhára főzzük. A vajat felmelegítjük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott füstölt szalonnát és kissé megpirítjuk. Amikor üvegesre pirult, hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt pacalt. Sóval és friss zsályalevéllel ízesítjük. Kevés vizet öntünk alá, mérsékelt tűzön, fedővel letakarva pároljuk. Amikor a pacal a levét elfőtte, hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát és zellert. Néhány percig pirítjuk, majd beletesszük a paradicsompürét, és felengedjük csontlével. Fedő alatt addig főzzük, amíg a pacal majdnem puha lesz. Ekkor hozzáöntjük a megfőtt babot és teljes puhulásig |