Pannónia sajt |
30 dkg |
alma |
2 db |
tojás |
4 db |
rizsliszt |
5 dkg |
vaj |
3 dkg |
tejföl |
2 dl |
curry |
|
szerecsendió |
|
őrölt fehér bors |
|
só |
|
Elkészítése: A Pannónia sajtot lereszeljük és 5 dkg-ot félreteszünk. A tojások sárgáját a tejjel, a rizsliszttel és a fűszerekkel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lereszelt almát és a 25 dkg sajtot. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a sajtos masszához keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Kivajazott tűzálló tálba öntjük, a tálat vízzel telt tepsibe állítjuk. Közepesen meleg sütőbe tesszük és addig gőzöljük, amíg a beleszúrt tűre már nem tapad rá. Közben a tejfölt megsózzuk, a maradék 5 dkg reszelt Pannónia sajttal összekeverjük és a megsült sajtpudingra öntjük.
olívaolaj |
4 cl |
fokhagyma |
4 gerezd |
paradicsom |
15 dkg |
tyúkhúsleves |
2 l |
burgonya |
50 dkg |
sárgarépa |
15 dkg |
cukkini |
15 dkg |
liszt |
3 dkg |
Pannónia sajt |
20 dkg |
őrölt bors |
|
só |
|
Elkészítése: Az olajat felmelegítjük, beletesszük a fokhagymát és a felszele-telt paradicsomot. Az egészet megdinszteljük. Ezután hozzáöntjük a tyúkhúslevest, beletesszük a felkockázott burgonyát, s mindezt lefedve 20 percen át gyengén forraljuk. Beletesszük a kockákra vágott sárgarépát és a felszeletelt cukkinit és addig forraljuk csendesen, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ezután ízesítjük sóval és borssal. Ha szükséges, egy kevés liszttel kissé besűrítjük. Tálaláskor a felkockázott Pannónia sajtra merjük a forró levest.
liszt |
1 kg |
tej |
0,5 l |
élesztő |
5 dkg |
cukor |
2 dkg |
joghurt |
2 dl |
margarin |
29 dkg |
Pannónia sajt |
32 dkg |
köményes reszelt Pannónia sajt |
10 dkg |
tojás |
1 db |
só |
|
Elkészítése: Az élesztőt a cukros, meleg tejben felfuttatjuk, a liszttel, a joghurttal, a sóval és 4 dkg margarinnal összedagasztjuk. Ezután meleg helyen hagyjuk megkelni. A tésztát 2x8 részre osztjuk és ismét pihentetjük. A cipókat kinyújtjuk, nyolcat-nyolcat egymásra teszünk, közben a margarint egyenletesen a lapok közé kenjük. Folyamatosan addig nyújtjuk, amíg kb. 4 mm-es tésztákat kapunk. 16-16 részre vágjuk, ahogy a tortaszeleteket szokás. Mindegyik szelet tetejére egy-egy csík Pannónia sajtot teszünk és feltekerjük. A tésztákat egy tepsibe fektetjük, tetejüket megkenjük a felvert tojással, meghintjük sóval és szezámmaggal. Előmelegített sütőben, takaréklángon aranysárgára sütjük, s még forrón megszórjuk köményes reszelt Pannónia sajttal.
csirkemell |
4 db |
vaj |
5 dkg |
gomba |
15 dkg |
tejszín |
2 dl |
reszelt Pannónia sajt |
25 dkg |
liszt |
5 dkg |
tojás |
2 db |
zsemlemorzsa |
15 dkg |
olaj |
3 dl |
őrölt bors |
|
só |
|
Elkészítése: Egy kis lábasban vajat olvasztunk és puhára pároljuk benne a felaprított gombát. Sózzuk, borsozzuk, 2 kanál liszttel simára keverjük, majd a tejszínt hozzáöntve besűrítjük. Hozzáadjuk a reszelt Pannónia sajtot, és addig keverjük, amíg a sajt megolvad. Kihűtjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük. Ha megdermedt, 4 részre osztjuk és rákenjük a 4 db kivert, sózott csirkemellre. Felgöngyöljük és hústűvel összetűzzük. Lisztben, tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban kisütjük. Rizzsel és vegyes zöldségsalátával kínáljuk.
csirkemell |
60 dkg |
paradicsom |
15 dkg |
olívaolaj |
3 cl |
Pannónia sajt |
25 dkg |
bazsalikom |
|
őrölt fehér bors |
|
só |
|
Elkészítése: A filézett csirkemelleket megsózzuk, őrölt fehér borssal fűszerezzük, majd a hűtőben 2 órát állni hagyjuk. Rostlapon mind-két oldalát megsütjük, nem túl pirosra, hogy ne száradjon ki. Minden hússzeletre 2 paradicsomkarikát helyezünk, sózzuk, őrölt fehér borssal meghintjük, friss bazsalikomot teszünk rá és néhány csepp olívaolajjal meglocsoljuk. Szeletelt Pannónia sajttal befedjük és forró sütőben pirosra sütjük. Tálaláskor a pecsenyelével áthúzzuk, tojásos burgonyapéppel körítjük.
csirkemell |
60 dkg |
paradicsom |
15 dkg |
olívaolaj |
3 cl |
Pannónia sajt |
25 dkg |
só, fehérbors |
|
bazsalikom |
|
Elkészítése: A filézett csirkemelleket ízlés szerint sózzuk, fehér borssal fűszerezzük, majd a hűtőben 2 órát állni hagyjuk. Rostlapon mindkét oldalát megsütjük, de nem túl pirosra, hogy ne száradjon ki. Felszeleteljük a paradicsomot és minden hússzeletre 2 karikát helyezünk. Sózzuk, meghintjük fehérborssal, friss bazsalikomot teszünk rá és néhány csepp olívaolajjal meglocsoljuk. Végül szeletelt Pannónia sajttal lefedjük. Forró szalamanderben pirosra sütjük. Tálaláskor a csirkét a pecsenyelével áthúzzuk. Tojásos burgonyapéppel körítjük.
csirke |
1,2 kg |
liszt |
8 dkg |
pirospaprika |
1 dkg |
majoránna |
5 g |
őrölt bors |
5 g |
fokhagyma |
2 gerezd |
vaj |
3 dkg |
vöröshagyma |
12 dkg |
Pannónia sajt |
10 dkg |
olaj |
5 cl |
tejföl |
2 dl |
őrölt köménymag |
|
só |
| |