E.Margit receptje
Guba kifli
Ez egy nagyon leegyszerűsített kifli recept, hisz a lényeg, majd a további felhasználásakor történik a kiflivel. Gubához és máglyarakáshoz is felhasználható.
60 dkg BL 80-as liszt 5 dkg margarin kb. 3,7 dl víz (esetleg tej) 1,5 kk cukor 1,5 kk só 2,5 dkg élesztő késhegynyi aszkorbinsav
A gépben tésztát dagasztottam. 20 perc dagasztás, 10 perc kelesztés. Ezután lisztezett felületre borítottam a tésztát, elfeleztem, mindkét darabot lappá nyújottam megkentem olvasztott margarinnal, 4-4 hosszú csíkba vágtam, és a csíkokat a hosszú oldalánál fogva feltekertem. Így tettem tepsire (4 db/tepsi). Kb 45 perc kelesztés után tiszta vízzel lekentem, majd előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöttem. A sütés végén még egyszer lekentem vízzel.
|