GastrOvat
GastrOvat
...
 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Receptjeink
 
Naptár
2024. Június
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Óra
 
Kukk ide! - Szilvus oldala

 

 

 
Számláló
Indulás: 2006-08-31
 
Üzifal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Krémek, pástétomok

Krémek, pástétomok

 

Kukorica-krém

Egy főttkukoricakonzervet kis vajon megfuttattam, adtam hozzá egy kk Vegamixet, felengedtem a konzerv felöntőlevével+egy kis vízzel, sóval, borsikafűvel, szerecsendióval nagyon enyhén ízesítettem, tej+liszt keverékével felengedtem (elhagyható), hagytam sűrűsödni, hozzáadtam 1 kk keményítőt, így az állaga egy kis főzés után krémszerű lett. Hagytam kihűlni. Langyosan összeturmixoltam. Beízesítettem véglegesre : só, szerecsendió, borsikafű.

Alap zakuszka
   

Kell hozzá: Bab (nagy szemű vagy fejtett bab) Pritamin paprika, fehér paprika, paradicsom, étolaj, és fűszer tetszés szerint.
   
Tetszés szerinti mennyiségű babot egy külön edénybe tegyünk fel főni. A pritaminpaprikát, és a fehér paprikát húsdarálóval darájuk össze, majd egy kevés paradicsommal egy igen nagy lábosban tegyük fel főni. A kellemetlen az, hogy az étel készítése szinte állandó keverést igényel. Lassú tűzön főzzük.
Amikor a paradicsomos levét elfőtte, akkor utána már csak olajjal engedjük fel, hogy mindig egy kicsi olaj legyen a tetején. Amikor már kezd krémszerűvé válni, akkor daráljuk meg a főtt babot, és azt is keverjük bele. Olajjal felöntve, amikor az elpárolog, mindig utána kell önteni.
Amikor jó alaposan krémszerűvé válik, akkor lesz kész kb. 5-6 óra. Ha ügyes vagy akkor közben egyszer kétszer áthajthatod a masszát paradicsom-paszirozón, és így gyorsabban fő.
A fűszerezése tetszőleges, de fontos a babérlevél megléte 10-15 levél az egész lábosban, ám a mi gyakorlatunk szerint érdemes, egy-két gulyásleves kockával és vegetával is megbolondítani.
Készítsünk elő zárfedeles, de kicsi üvegeket. Ehhez a legjobb a Nescafés üveg. Elegendő is egy adaghoz. Merjük bele a masszát, de mindig úgy, hogy egy kis olaj a tetejét ellepje. A lezárás után az üvegeket dunsztolni kell, de nem kell hozzá semmilyen tartósító szer. Körülbelül egy hónap múlva fogyasztható, általában kenyérre kenve.

 

Padlizsános zakuszka (egyszerű változat)

Hozzávalók:
1 kg padlizsán (érettebb),

2 kg paradicsompaprika,

1 kg paradicsom,

2 kg vöröshagyma,

1 fej fokhagyma,

1 l olaj, só, bors, babérlevél, ecet vagy citromlé, esetleg csípős paprika

A padlizsánt tepsiben jól megsütjük, besózva lefedjük: ezután könnyen lejön a héja. A meghámozott padlizsánokat összevágjuk. A hagymát apróra vágjuk, vagy ledaráljuk, olajban párolva meggyengítjük. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, majd héját lehúzzuk. A paradicsompaprikával együtt megdaráljuk. A hagymát, a maradék olajat, a darált paradicsomot és paradicsompaprikát, a padlizsánt együtt feltesszük főni, belekeverjük a fűszereket. Pár perces forrás után kiforrázott üvegekbe tesszük, tetejére félujjnyi olajat töltünk, lezárva kidunsztoljuk.

Köleskőrözött

 

Úgy készül, hogy 20 deka kölest háromszoros mennyiségű vízben megfőzöl, apróra vágott hagymával (én két fejet használtam), pirospaprikával, köménymaggal, sóval, snidlinggel, borsikafűvel összekevered. Én egy picivel több sót tettem hozzá, mint amit egyébként a köleshez tennék

 

Csicseriborsó pástétom


2, 5 dl főzött csicseriborsó
0, 5 dl olaj.
2 ek. citromlé
2 kisfej vörös hagyma
6 gerezd fokhagyma
1 dl a csicseriborsó levéből
2 kk ételízesitő
A hozzávalókat jól összeturmixoljuk. Kihülés után fogyasztható.

 

Lencsepástétom

Hozzávalók:

2 csésze főtt lencse,

2 cs. főtt hagyma vagy répa,

2 ek. miszó,

2 ek. szójaszósz,

2 ek. szezámolaj,

1 ek. pirított, őrölt szezámmag,

1 gerezd fokhagyma,

2 ek. fűszer (kakukkfű, oregano vagy bazsalikom)
Az adalékokból finom krémet készítünk pépesítőgéppel. Utána egy kiolajozott formában 1/2 órát kb. 225 C-on sütjük.

 

 
Névnaposaink
 
Nemzetek konyhája
 
Olvasnivaló
 
Érdekességek
 
Fűszerkalauz
 
Ajánló
 

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK