Borsos sertéskaraj,
vectra777 módra
Hozzávalók:
v Cca. 80 dkg sertéskaraj,
v frissen őrölt, színes bors
v vaj, főzőmargarin,
v cca. 4 dl tejszín
v cca. 1 - 1,5 dl vörös bor (Szekszárdi, Medoc Noire)
v 1 db 25 gr-os paradicsom püré
v 1 csomó petrezselyem zöldje
v só.
Elkészítése:
A húst cca. újnyi szeletekre szeljük, húshengerrel a rostokat kissé átdolgozzuk, meghintjük sóval, és frissen őrölt színes borssal, majd az így előkészített szeleteket pároló edényben ( ha nincsen pároló edényünk, akkor a célnak megfelel a kerek, a fazékra támasztható, galuska-szaggató, is.), cca. 20-25 perc alatt a forró gőzben átpároljuk.
Ha a hús megpuhult, takarjuk le és tartsuk melegen, a tálalásig.
A mártás elkészítése:
A tejszínt, a bort és a paradicsompürét, ízlés szerinti a sót összekeverjük, majd, összeforraljuk. Ha készen van, apró vaj, vagy főzőmargarin darabokat morzsolunk bele, így a mártásunk selymesebb lesz
Tálaláskor személyenként kettő szelet húst, valamint a csészében formázott párolt rizst a tányérra rendezzük, és a fenti módon elkészített mártást a húsra öntjük, míg a rizshalmokat apróra vagdalt petrezselyem zöldjével díszítjük.
(A megmaradt bor a szakácsot illeti!)
|