Borsos, gyümölcsserpenyő…
Dr. Oetker után
Hozzávalók:
q 4 szelet friss ananász
q 10 – 15 dkg meggy
q 2 evőkanál méz
q 2 evőkanál originál cseresznyepálinka
q 1 evőkanálnyi földimogyoró olaj
q mélyhűtött, szárított zöld és piros bors (ha nincs ilyen, megfelel a frissen őrölt színes bors is)
Elkészítése:
Az ananászt és a meggyet alu-grilltálban elosztjuk, majd a cseresznyepálinkát és földimogyoró olajat egymással vegyítve elkeverjük.
Ezzel a marinád egy részével a gyümölcsöket átkenjük. A borsot durvára őrölve a gyümölcsökre szórjuk.
A gyümölcsserpenyőt a grillrácsra téve, és a gyümölcsöket időnként a maradék marináddal csöpögtetve, cca. 15 percig sütjük.
Grillezett steak, vagy szárnyasok mellé tálalhatjuk, de önálló fogásként is nagyszerű.
|