Holstein módra
Hozzávalók:
Cca. 1 kg borjúdió, ha nincs a sertésdió is nagyszerű
15 dkg vaj, főzőmargarin, olívaolaj
6 - 12 db friss tojás, só,
Cca. 80 dkg burgonya,
1 csomó petrezselyem zöldje
vegyes saláta
só
Elkészítése:
A hússzeleteket natúr lesütjük, a zsiradékot leöntjük róla és a kisütött szelekre, vajat morzsolunk el, letakarva, melegen tartjuk.
Közben a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, egyenletes szeletekre vágjuk, megsózzuk, és serpenyőben, kevés felhevített olajban állandóan forgatva, szép pirosra sütjük.
Annyi tojást sütünk meg tükörtojásnak, ahány szelet húsunk van.
A pirított burgonyát gömbölyű tál közepére halmozzuk, a tál peremét vegyes salátával díszítjük, a pirított burgonyára tesszük a megsütött hússzeleteket, megöntözzük a vajas pecsenyelével, rátesszük a tükörtojást, s mindegyiket megszórjuk a felaprózott petrezselyem zöldjével.
|