Baromfimell, gombával és kukoricával…
vectra777 módra
Hozzávalók:
ü 2 – 4 db csirke mellfilé (kacsa, vagy pulykamell)
ü vaj, főzőmargarin, olívaolaj
ü Egy doboz, 450 gr-os kukorica konzerv, vagy ½ kg, gyors fagyasztott kukorica
ü 2 – 4 db közepes fej vöröshagyma
ü Majoránna
ü Frissen őrölt fekete-fehér bors
ü Cca. 40 dkg gomba
ü 1 csokor zöldpetrezselyem
ü 4,5 dl tejszín
ü 3 – 4 dl félédes fehérbor
ü só
Elkészítése:
A baromfi melleket - ha csontos, kicsontozzuk – majd egyenletesen felkockázzuk. A vöröshagymát lereszeljük, és az általunk használt – előre felhevített – zsiradékba tesszük, néhányszor átkeverjük, majd azonnal rátesszük a felkockázott baromfihúst. Ízlés szerint meghintjük sóval és fűszerekkel, fehérre pirítjuk, és máris a bort öntjük alá, majd fedő alatt, közepes lángon, puhára pároljuk.
Amikor teljesen megpuhult a hús, akkor adjuk hozzá az egyenletesen vékonyra szeletelt gombát, és a konzerv, vagy gyors fagyasztott kukoricát. Ha szükséges még sózzuk és fűszerezzük, valamint a felaprózott petrezselyem zöldjét.
Összekeverjük, ha szükséges – és még a maradék bort nem ittuk meg – az elpárolgott levet pótoljuk – és közepes lángon, pár percig tovább pároljuk.
Ezt követően ráöntjük a tejszínt és pár perc alatt az egészet - keverés mellett – összeforraljuk.
Csészében formázott, párolt rizzsel, forrón tálaljuk.
|