Baromfimájak, vörösborban
Hozzávalók:
ü 1 kg baromfimáj (csirke, kacsa, pulyka)
ü 4 közepes fej vöröshagyma
ü 1 db 25 gr-os paradicsompüré
ü majoránna
ü frissen őrölt fehérbors
ü cca. 3 – 4 dl félszáraz vörösbor
ü 4 dl tejföl
ü só
ü cca. 3 evőkanál liszt
Elkészítése:
A májat nagyobb darabokra felkockázzuk, és a felhevített olívaolajon hirtelen megsütjük. Hozzá adjuk a paradicsompürét, tovább pirítjuk állandó keverés közben. Megszórjuk liszttel, simára, csomómentesre keverjük, és felengedjük a vörösborral. Beleöntjük a tejfölt, ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. Alaposan kiforraljuk.
Burgonyafánkkal, vagy csészében formázott, párolt rizzsel, vagy éppen zöld spagettivel tálaljuk.
|