Bácskai csirkemáj
Hozzávalók:
ü 2 kg csirkemáj
ü 4 -6 db közepes fej vöröshagyma
ü 25 dkg, zsír vaj, margarin, vagy olívaolaj
ü 4 - 6 db csemege zöldpaprika
ü 2 – 3 db édes, csemege paradicsom
ü csontleves, leveskocka
ü 1 csomó petrezselyemzöld
ü só, frissen őrölt fekete, (fehér) bors, Majoránna,
ü Kalocsai rózsapaprika fűszer
Elkészítés:
A csirkemájat a szívtől elválasztjuk, és azt félre tesszük, míg a májat hideg vízben megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Megfelelő nagyságú serpenyőben az általunk használt,- előzőleg felhevített -, zsiradékon az apróra felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az erejétől megtisztított és szelekre vágott csemege zöldpaprikát és a szeletelt paradicsomot, nyílt lángon pirítjuk, majd a feldarabolt csirkemájat. Fűszerezzük a frissen őrölt borssal, majoránnával, végén megszórjuk kalocsai rózsapaprikával.
Felöntjük csontlével, - esetleges vízzel -, és közepes lángon készre sütjük és a legvégén sózzuk.
Köretnek formázott petrezselymes burgonyát, resztelt burgonyát, csészében formázott párolt rizst, esetleg házilag készített tarhonyát adhatunk mellé.
A bácskai csirkemájat minden esetben frissen készítjük |