Hozzávalók:
5 - 10 deka aszalt gyümölcs (szilva, barack)
- cca. 1,5 - 2,5 dl száraz vörösbor
30 – 40 dkg csirkemáj 20 - 25 deka vaj, esetleg margarin só
- frissen őrölt bors
½ - 2/3 teáskanálnyi currypor 8 - 10 evőkanálnyi tejszín
Elkészítése:
Egy serpenyőbe teszünk cca. 5 dkg vajat (általunk használt zsiradékot). Felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a csirkemájat. cca. 3 - 4 percig sütjük. Aztán az így elkészült májat a turmixgépbe tesszük. A serpenyőt azzal a zsiradékkal, amiben a májat sütöttük, visszatesszük a tűzre, és óvatosan felöntjük cca. négy evőkanálnyi vörösbort. A forró zsiradékra öntött alkoholos italok, oldják az edényre a sütés folyamán rápirult legkisebb hús, vagy fűszer darabkákat is. Pár percig, állandó keveréssel forraljuk, majd az így nyert szaftot a turmixba öntjük. Majd leszűrjük az előre elkészített, vízben, vagy vörösborban megáztatott aszalt gyümölcsöt. Mikrohullámú sütőben felmelegítjük, forraljuk, majd hagyjuk kihűlni. A gyümölcsdarabokat ezt követően turmixoljuk, meghintjük sóval, ízlés szerint borsozzuk. Ezt követően adjuk hozzá a tejszínt a curryport, a legvégén az általunk használt, zsiradékot. Végezetül az egészet turmixgépen jól átpörgetjük, majd egy üvegtálba öntve, tálalás előtt legalább 1,5 – 2 óráig a hűtőszekrényben tartjuk. .
|