Závodszkiné Lelkem
Palacsintatésztája 60-80 db-hoz
70 dkg-nyi liszt, 5-6 tojás, 2 csipet só, 10-15 tabletta. édesítő (cukrot már rég nem rak bele. Kutyaközönséges „Süssinát” használ, két kanál közt töri össze. Minden más rosszul sült el.) és kb. 2 l tej.
Először a lisztbe kevered az édesítőt, sót, majd a tojásokkal összekavarod. Kicsit pihenhet, addig, csinálj mást. Most kezdd el lassan feltölteni keverés közben a tejjel, mindig apránként adagolva. Néha magára hagyhatod, hogy a liszt szívja meg magát.
Végül készre kavarod a maradék liszttel, és félrerakod egy órára, hogy a liszt végleg megszívja magát. Keverd át újra, és a tészta kész. Szoktak beletenni szódát, olajat is, de kerüld el. Inkább alá tegyél egy kiskanálnyi olajat. És most jön a lényeg. Fogd a „Tefálodat”, és egy laza csuklómozdulattal dobd ki. Uzsgyi ki a piacra, és vegyél vasból készültet! Azt pedig avasd be. Először tedd a gázra (akármire) és hevítsd izzásig.
Hűtsd le addig, hogy gond nélkül beletehess zsiradékot, azt égesd meg benne, öntsd ki, takarítsd ki a „cucmáktól”, és kész a világ legprímább palacsintasütője.
|