Kenyeres tekercs
Hozzávalók:
v 1 db 2 kg-os kenyér
v cca. 20 dkg kenőmájas
v cca. 20 dkg füstölt szalonna
v frissen őrölt fehérbors
v majoránna
v 1 db 50 gr-os paradicsompüré, vagy ½ tubus Piros Arany
Elkészítése:
A kenyeret vékonyan lehámozzuk, majd a veknit teljes hosszában 2 x 1 -1 ujjnyi vastagságú szeletekre szeljük. A kenőmájast elkeverjük a ledarált füstölt szalonnával és a fűszerekkel, valamint a paradicsompürével.
A kenyérszeleteket megkenjük a krémmel, majd a szeleteket pontosan egymásra helyezve és szorosan feltekerjük, (un. cukorspárgával, zsineggel összekötözzük) de húshálóba foglalva egyszerűbb, majd zsírpapírba göngyölve, legalább 24 órán át hűtőszekrénybe tároljuk, hűtjük.
Közvetlenül tálalás előtt szeleteljük fel. |