Fogfehérítés
Sok tévhit terjed a fogfehérítéssel kapcsolatban, és már-már nem tudjuk, mi igaz, s mi nem. De most mindenről lerántjuk a leplet!
A fogfehérítést csak a megfelelően előkészített fogazaton lehet elvégezni, tehát a szájban nem lehetnek szúvas fogak, elöregedett, megkopott, elszíneződött fogpótlások. Utóbbi azért fontos, mert a már megsárgult fogakhoz készítették, ezért még sötétebbnek fog hatni. Ha fehérítésre szánod magad, mindenképp olyan helyre menj, ahol több, kisebb kezelés van, és köztük elegendő időt hagynak a zománc regenerálódására! A kezelések között nagyon nem ajánlott fogszínező ételeket fogyasztani (kávé, kóla, GYÜMÖLCSLÉ, tea, stb...)
A kezelés folyamata:
Polírozás Színellenőrzés A zselé behelyezése a sínbe A sín szájba helyezése Egy óra eltelte után: Színellenőrzés
Ez a módszer állítólag a legkíméletesebb a fog fehérítésére, ám a változás már az első kezelés után is feltűnő, pedig általában három van belőlük. Az utolsó után kontrollálják az eredményt, majd az esetleges hibákat kijavítják (pl. nem egyenletes a szín)
A kíméletes fehérítés egyátalán nem egészségtelen, sőt! Vizsgálatok kimutatták, hogy kezelés után az eddigi fogínygyulladás (ha volt) megszűnik, illetve nagy mértékben javul. Ezenkívül azt is kimutatták, hogy kíméletes fehérítés után a fogzománc felülete keményebb, ellenállóbb, mint korábban volt.
A színét három évig biztos, hogy megőrzi!
|