E.Margit receptje
Aszalt paradicsomos, sajtos kenyér
50 dkg BL 80-as liszt 10 dkg tk. tönkölyliszt 2 dkg olivaolaj 1 kis pohár joghurt, kiegészítve vízzel, 3,8 dl-re 1,5 kk só 1 kk cukor késhegynyi aszkorbinsav 5 dkg búzakovász 1,2 dkg élesztő 1 csapott mokkáskanál fűszer (bazsalikom, oregano, kakukkfű)
csipogásnál: 6 dkg aszalt paradicsom (és paprika) 10 dkg reszelt sajt
A gépben tésztát dagasztattam. 20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, 20 perc dagasztás. A kész tésztát lisztezett felületre borítottam, kézzel kicsit ellapítottam, majd feltekerve visszatettem a gépbe kelni és sülni.
Finom, enyhén fűszeres kenyér lett. Sajttal, estleg sonkával tudom elképzelni, hogy finom. Most csak vajjal kóstoltam meg. |