E.Margit receptje
Aszalt meggyes/áfonyás, csokis kalács
60 dkg BL 80-as liszt (vagy 40 dkg finomliszt +20 dkg rétesliszt) 3 dl tej 1 egész tojás 5 dkg margarin 1/2 kk. só 1 kk. cukor 2 kk. folyékony édesítőszer (én Süssinát használok), ha édesebben szeretitek, lehet picit többet is tenni bele késhegynyi aszkorbinsav 2,2 dkg friss élesztő
A hozzávalókból a gépben tésztát dagasztottam. 20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, 20 perc dagasztás. Ezután a tésztát lisztezett felületre borítottam, majd 4 felé osztottam. 2 db-ból egyforma méretű lapot nyújtottam. Az elsőt megszórtam aszalt meggyel, rátettem a másik lapot, ezt megszórtam csokilencsével (apróra vágott, bármilyen csokival is meg lehet csinálni). Először kézzel, majd a sodrófával egy kicsit összenyomtam a tésztát, feltekertem és szilikonformába raktam kelni. A másik két tésztával ugyanígy jártam el, csak ebbe aszalt vörös áfonyát tettem. Kb 1 órás kelesztés után lekentem egész, felvert tojással, megszórtam dekorcukorral és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöttem.
Nagyon finom lett, a pikáns gyümölcs és a csoki nagyon jól illik egymáshoz.
|