E.Margit receptje
Illatos kalács
65 dkg BL 80-as liszt (+2-3 dkg a dagasztás közben) 3 dl narancslé (1 egész narancs leve+100% gyüm.lé) 1 narancs reszelt héja 15 dkg sűrű tejföl 5 dkg margarin 1 tojás 1 kk fahéj 1 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg késhegynyi aszkorbinsav 1/2 kk só 1 kk cukor 2 kk vagy 25 db édesítőszer (Süssina) 2,5 dkg élesztő
csipogásnál mazsola
A hozzávalókból a gépben tésztát dagasztottam. 20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, 20 perc dagasztás. Erősen lisztezett felületre borítottam a tésztát, 4 felé osztottam, lapokat nyújtottam, olvasztott margarinnal megkentem, feltekertem, majd 2-2 rúdból csavarással megformáztam a kalácsot. Szilikonformában kelesztettem kb 50 percet, majd egész, felvert tojással lekentem és előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütöttem. Fantasztikus illata volt végig. (Majd még a megvágott kalácsról teszek fel képet.)
|