Meggyes piskóta
Hozzávalók:
4 egész tojás
16 dkg cukor
16 dkg liszt ( lehet Coelipan vagy Optimum kenyérliszt)
Csipetnyi szódabikarbóna
16 dkg puha margarin
Kb.25 szem magozott meggy
Teáskanálnyi liszt
Porcukor
Zsiradék a tepsi kikenéséhez
Elkészítés módja:
A 4 tojás fehérjét felverjük habnak, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, tojássárgáját, szódabikarbónával kevert lisztet majd végül a margarint.
A kikent, liszttel beszórt kisméretű tepsiben elsimítjuk a masszát, majd a kimagozott, enyhén lisztezett meggyet beleszórjuk.
Előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.
Amennyiben nagyobb adagot akarunk sütni :
+ 1 tojás és 5-5 dkg a többi hozzávalóból.
FONTOS: A szeletelést érdemes fa-, vagy műanyag késsel végezni, mert a fém és a meggy érintkezésénél szürkés színű lesz a piskóta. |