Márványkalács
(Optimum Kkt –Mester család lupinlisztes kenyérporából)
Hozzávalók:
25,0 dkg gluténmentes kenyérliszt
2,5 dl langyos tej
2,5 dkg friss élesztő
1 evőkanál kristálycukor
1 egész tojás
2,5 dkg margarin
1 evőkanál (arany kakaó) kakaópor
Margarin a forma kikenéséhez
A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd - a kakaó kivételével-a hozzávalókat simára keverjük robotgép segítségével.
Margarinnal kikent formába öntjük a massza háromnegyed részét.
A maradékhoz hozzákeverjük a kakaóport, és a formába önjük azt is. Lazán elrendezzük, majd kb. 30 percig kelesztjük.
Előmelegített sütőben 200 C fokon tűpróbáig sütjük.
Ha a sütőtérben vizet párologtatunk szebb lesz a péksütemény.
Jó étvágyat!
Kép
|