Aki szokott sütögetni az most sasoljon ide, itt van 2 recept a Valentin Napra.
Bolti piskótából még a kezdők is csodákat tudnak varázsolni:
|
Csokoládés szívtorta
Hozzávalók 1 szívhez:
6 dl tejszín
5 dkg étcsokoládé
2 csomag mentás csokoládélapocska
3 csomag habfixáló
1 piskótatortalap
1 tejszínhab spray
A díszítéshez:
csokoládé- vagy marcipánlevélkék, -formák
|
Elkészítés: A tejszínt felforrósítjuk, beletördeljük a csokoládét, és a mentás csokoládélapocskákat. Kevergetve, lassú tűzön hagyjuk teljesen felolvadni, és egyet forralunk rajta. Kihűtjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap habosra verjük a krémet, közben beledolgozzuk a habfixálót. A krémmel bevonjuk a szív alak*ra vágott piskótát. Tejszínhabbal megdíszítjük a torta peremét, és csokoládélevélkékkel, illetve tetszés szerinti marcipánfigurákkal díszítjük a tetejét.
Epres szívtorta
Hozzávalók 12 szelethez:
2 kivi
20 dkg eper
50 g natúr pisztácia vagy dió
1 tasak tejszínes pudingpor
1+2 evőkanál porcukor
3 dl tej
4+2 dl jól behűtött tejszín
1+1 tasak vaníliás cukor
1+1 tasak habfixáló por
1 készen vásárolt szív alakú tortalap (sima vagy kakaós)
|
Előkészítés: A kiviket meghámozzuk. Az eperszemeket megmossuk, lecsepegtetjük, csumájukat kitörjük, 6-8 közepes, szép epret félreteszünk a díszítéshez, a többit a kivivel együtt kisebb darabkákra-kockákra aprózzuk. A pisztáciát/diót durvára-darabosra vágjuk. Elkészítés: A krémhez a pudingport és 1 evőkanál porcukrot simára keverünk 2 evőkanál hideg tejjel, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és folyamatosan keverve, mérsékelt tűzön sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni. Kemény habbá verünk 4 dl tejszínt a maradék 2 evőkanál porcukorral, 1-1 tasak vaníliás cukorral és habfixálóval. Lazán a pudinghoz keverjük, és elosztjuk 3 részre. A tortát 3 azonos vastagságú lapra vágjuk, az alsó lapot tálra fektetjük, megkenjük a krém 1/3-ával, és megszórjuk a felaprózott gyümölcsök felével. Pontosan ráillesztjük a második lapot, azt is megkenjük 1/3 rész krémmel, majd megszórjuk a maradék gyümölccsel, és befedjük a harmadik lappal. A torta tetejét és oldalát bekenjük-simítjuk a maradék krémmel, oldalát pedig beszórjuk a pisztáciával, és legalább 3 órára behűtjük. Tálaláskor a félretett eperszemeket felszeleteljük. A maradék 2 dl tejszínt kemény habbá verjük a maradék 1-1 tasak vaníliás cukorral és habfixálóval, majd csillagbetétes habzsákba szedjük, és formás rózsákat nyomunk belőle a torta tetejére. Az eperszeletekkel (esetleg néhány citromfű- vagy mentalevélkével) díszítjük.
| | | |