Május elején már beindul a fagylaltszezon, de a nagyobb cukrászdákban már most is árusítanak fagylaltot.
A jó fagyi selymes, nem túl lágy, nem túl kemény, egységes állagú, és nem lehetnek benne csomók. Manapság mindenféle ízesítőkkel gazdagítják a fagyikat, és ennek is van divatja, ami évente változik és ezt a trendet is az olaszok irányítják.
|
az idei trendi fagyik
A habos, díszített, ínycsiklandó tégelyekben, sláger lesz idén a Raffy, a Coccomio, a WhiskyCream, ropogós kókuszpelyhekkel gazdagítva, vagy csokis, krémlikőrös ízesítéssel. Divatosak még a joghurtfagylaltok is, amelyeket eperrel vagy más gyümölcsökkel ízesítenek. Június közepén lesz idén a fagylaltverseny. Ez a verseny arra jó, hogy szakmai remekek, különlegességek készüljenek, például a sajtos, chilis, lecsós fagyi. Ezeknél nem az a cél, hogy elterjedjenek, hanem hogy egyszer megkóstolja az érdeklődő nassoló.
| |