|
Diós mákos réteges kalács tortaformában
50 deka liszt, 1 zacskó porélesztö, 2,5 deci tej, 8 deka cukor, 8 deka vaj, csipet só, 1 tojás bele és 1 sárgája a tetejére
A porélesztöt egy kis langyos tejben egy pici cukorral felfuttattam. A lisztet bele szórtam a kenyérsütögép tartályába, hozzá öntöttem a megkelt élesztöt és a többi hozzávalókat. A dagasztó programon 1 óra 40perc alatt készre dagasztottam, kelesztettem.
4 egyforma részre osztottam a megkelt tésztát, és egy picit meghagytam dekorációnak.(Elhagyható)
A tészták mindegyikét akkorára nyújtottam, mint a tortaformám(28 cm)
Az elsö réteg tésztát baracklekvárral megkentem, erre cukros diót szórtam, majd rájött a második réteg, és böven cukros mák.
Még egy réteg tészta, lekvár és cukros dió, majd az utolsó tészta, aminek a tetejére a maradék tésztából egy kis fonatot ragasztottam. Tejes tojássárgával lekentem, és fél órát letakarva kelni hagytam. Még egyszer lekentem tojással és közepesen forró sütöben lassan készre sütöttem.
Kb 50 percig sült, 160 foknál(hölégkeverésnél)
| |