Bogáta cicatortája
Tészta: 6 tojás 6 evőkanál víz 12 ek. kukoricakeményítő (vagy GM pudingpor) 8 ek. cukor
A tojások sárgáját a vízzel és a cukorral habosra kevertem, óvarosan beleforgattam a tojásfehérjéből vert habot és kanalanként a lisztet. Margarinnal kikent (és GM zsemlemorzsával megszórt) kapcsos tortaformába töltöttem és előmelegített sütőben 180 fokon megsütöttem. Amikor kihűlt, középen elvágtam (hogy majd a krémet beletölthessem). A kerek tortalapra gondolatban egy dundi cicafejet rajzoltam, és a fölösleges részeket levágtam (a fülei között és mellett).
Krém: 25 dkg gm margarint 15 dkg cukorral habosra kevertem (géppel) és hozzáadtam 25 dkg gm gesztenyemasszát. Felnőttek esetén mehetne bele 1-2 ek. rum is, de anélkül is jó.
A tortát megtöltöttem krémmel. később rájöttem, hogy a két lap közé, a krém alá-fölé is tehettem volna meggyet. Majd legközelebb.
A cica szeme és orra egy-egy meggyszem, és a torta oldalát is körberaktam meggyszemekkel.
Néhány kocka GM tortabevonócsokit mikróban alacsony fokozaton felolvasztottam, és sarkán kivágott zacskóba töltöttem. Ezzel rajzoltam meg az arcát. (Nem szabad nagyon felforrósítani, inkább lassan, többször megkeverve.)
Nagyon finom volt!
|