|
Legjobb csokitallér
32 darabhoz:
- 12,5 deka puha vaj
- 10 deka cukor
- 1 csipet só
- 3 ek. hideg eszpresszó
- fél tk. szalalkáli
- 20 deka liszt
- 1 ek. cukrozatlan kakaópor
- 5 dkg "jégcukor"
A vajat a cukorral sóval és a kávéval elkeverem, hozzáadom a lisztet a kakaót és a szalalkálit. Tésztát gyúrok belöle, és addig felezgetem, amíg 32 darab lesz belöle. Ezek mindegyikét gömb alakúra görgetem, és egy kistányérba kiszórt jégcukorba nyomom, kicsit ellapítom közben. A cukros felével felfelé 6 cm távolságra rakom öket, és 10 perc alatt forró sütöben megsütöm.
Hölégkeverésnél 160°C-nál, anélkül 180°C.
| |