Vegyes pralinék
A kakaós massza alapja a kókuszos kocka tésztája de 3 evökanál cukrozatlan kakaóval dúsítva. A pralinék nagy részét a sütemény maradékaiból állítottam össze. Készen vásárolt kakaós piskótából, darált kakaós kekszböl ugyanígy elkészíthetö szerintem!
A maradék levágott süteményszéleket összemorzsoltam egy tálban, hozzáadtam kb. 3 evökanálnyi maradék kókuszreszeléket, és szintén 3 evökanálnyit a mártogatáshoz használt kakaós vajas öntetböl. Egy evökanálnyi rummal és 5-6 darab aprított aszalt kajszival, valamint egy evökanál házi kajszilekvárral kevertem össze a masszát. 3 féle pralinét görgettem belöle:
1. Csokidarába forgatva
2. Darált mandulába forgatva-olvasztott fehércsokival valamint dekorcukorral díszítve
3. Kettéhasított aszalt kajsziba töltve, amelyre fél fehércsokiba mártott diógerezdet nyomtam.
Amaretto golyók
6 szem szem aszalt barackot összevagdostam apróra, 5 deka marcipánnal és egy kanál amarettóval összegyúrtam. Kis gömböket formáztam a masszából és porcukorba forgattam öket, ügyelve rá, hogy csak egy lehelletvékony réteg cukor vonja be a gombócokat. Vékonyra szeletelt sárgabarackkal díszítettem.
|