|
Isler
14 deka vajat és 7 deka cukrot 1 tojás sárgájával keverj el, majd ezt 7 deka mandulával, és 20 deka liszttel gyúrd össze . Fél órára tedd a hütöbe, fóliába csomagolva, majd nyújtsd vékonyra és kerek szaggatóval szaggasd ki. ( én 4-5 centis kicsi formát vettem ehhez)
Kb. 10 percig süsd 175 fokos sütöben. (Persze ez mindig a sütödtöl is függ)
Az eredeti receptben egy vajas kávés krém áll ( legalábbis az én könyvemben ez áll ) , de én kajszilekvárral ragasztottam össze 2 tallért. A csokibevonathoz göz fölött olvasztottam meg egy jobbfajta bevonócsokit, és az islereket rácsra téve leöntöttem vele, majd sütöpapíron hagytam megszikkadni. Szép felezett diószemekkel díszítettem, mielött teljesen megszilárdult a csoki.
| |