|
Máglyarakás
- 1 elözö napi kalács, vagy 4 briós
- 4 borízü alma
- citromhéj
- kajszilekvár
- rum
- 10 deka durvára vágott dió
- 10 deka cukor
- 5 deka mazsola
- 5 deka vaj
- 3 tojás szétválasztva
- 2 dl forró tej
Egy tüzálló tálat kivajazok és egy sor vékonyra szeletelt , kajszilekvárral megkent kaláccsal kirakom. A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverem, és lassan hozzákeverem a forró tejet. A felét a kalácsra locsolom. Az almát meghámozom és a durva reszelön lereszelem,hozzáadom a mazsolát, citromhéjjal és 1 evökanál cukorral ízesítem, a felét a kalács tetején elosztom, ugyanúgy mint a dió felét is. Erre még egy sor kalács, tojásos tej, és alma és dió kerül, végül a cukor másik felével felvert tojásfehérje.
180 fokos sütöben addigsütöm, amíg a tojásfehérje aranysárga lesz.
| |