| PASTA : Orechiette brokkolival |
Orechiette brokkolival
- 50 deka brokkoli
- 4 kanál olívaolaj
- só
- bors
- 1 darabka szárított vagy friss peperóni (zöld vagy piros, mindegy)
- 2 gerezd fokhagyma
- reszelt parmezán
- 40 deka orechiette
A brokkolit rózsáira szedem, a szárát levágom, összeaprítom, és forró sós vízbe dobom, 5 perc múlva pedig a rózsákat is hozzáadom és "al dente" fözöm. Szürökanállal kiszedem a zöldséget, hideg vízzel leöblítem, és lecsepegtetem.
Ugyanebbe a forró sós vízbe dobom a tésztát és megfözöm.
Közben az olajat egy nagyobb serpenyöben megforrósítom, a szeletekre vágott fokhagymát és apróra vágott csilit megfuttatom benne, belerakom a brokkolit és alaposan összeforrósítom.
A kifött tésztát egyenesen a serpenyöbe szedem a vízböl, és összekeverem a brokkolival. Reszelt parmezánnal böven megszórom, áforgatom és forrón tálalom. A tányéron ismét parmezánnal szórom meg.
| |