| PASTA : Orechiette húsgombóccal és "rape"-val |
Orechiette húsgombóccal és "rape"-val
Az eredeti recept szerint fokhagymás nyers kolbászt, olasz nevén salsicciát kell a külsejétöl megszabadítani, és apró darabkákra tépkedve forró olívaolajban megsütögetni.
Én ehelyett 20 deka darált borjúhúst fokhagymával sóval és borssal jól összegyúrtam, és ugyancsak darabkákra csipkedtem, majd forró olivaolajban megsütöttem. (szerintem sertés darálthússal ugyanilyen finom)
20 deka "rape"-nevezetü zöldséget-amely a leginkább a mangoldhoz hasonlítható- megmostam, apróra vagdostam, és a húshoz adtam. 3 gerezd fokhagymát kicsit összenyomva szintén hozzáadtam. Azért kell csak összenyomni, mert tálalás elött így könnyebb kihalászni.
1-2 merökanál húslevessel felöntöttem, és fedö alatt puhára pároltam. Közben kiföztem a tésztát. Leöblítés nélkül azonnal a húshoz mertem, és 5 deka pecorino sajtot (parmezán vagy grana padano is jó hozzá, de pecorinoval az igazi) kevertem hozzá, ezáltal kicsit krémes állaga lett. Azon nyomban forrón tálaltam.
| |