| PASTA : Orechiette paradicsomos húsgombócos mártással |
Orechiette paradicsomos húsgombócos mártással
Hozzávalók:
- orechiette tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- olivaolaj
- fél liter paradicsomlé
- só
- bors
- 1 babérlevél
A gombócokhoz:
- 30 deka darálthús
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 kanál liszt
- olívaolaj a kisütéshez
- pecorino romano, grana padano vagy parmezán reszelve
A húst a füszerekkel összegyúrom, és 2 cm-es gombócokat formálok belöle. Olívaolajban pirosra sütöm, és félrerakom egy itatóspapírra. A mártáshoz a hagymát olajon megfuttatom, ráreszelem a fokhagymát és felöntöm a paradicsomlével. Beledobom a babérlevelet és felforralom. Mikor felforrt, belerakom a gombócokat és lefedve, lassú tüzön 1-1,5 óráig fözöm. A mártás szépen besürüsödik, és a hústól nagyon finom aromája lesz. Összekeverem a kifött tésztával, reszelt pecorinoval megszórom, és forrón tálalom. Borjúhúsból föztem, de szerintem sertésböl is finom lesz!
| |