| SZÁRNYASOK : Vörösboros szilvával töltött pulykatekercsek |
Vörösboros szilvával töltött pulykatekercsek
- 50 deka pulykamell szeletelve
- 1 csésze vörösborba áztatott aszaltszilva
- só, bors, fokhagyma
- 20 deka baconszalonna
- a sütéshez 3 ek. olaj
A pulykamellet a lehetö legvékonyabbra kikloffolom 2 réteg fólia között. Ha túl nagyok a szeletek, félbevágom öket, sóval borssal és préselt fokhagymával ízesítem. A szilvákat szétnyitom, és a hús egyik felére terítem, majd szépen felgöngyölöm. (nekem 2, maximum 3 szilva passzolt a szeletkékre) 1-1 szelet baconba tekerem a hústekercseket, és fogpiszkálóval megtüzöm öket. Forró olajban köröskörül szép pirosra sütöm, majd tüzálló tálba téve fóliával lefedve, kevés csontlevest aláöntve 170 fokos sütöben készre sütöm. Melegen, de hidegen felszeletelve is finom!
| |