|
Frittata
Fél fej hagymát apróra vágok, 2 evökanál olívaolajon üvegesre pirítom, és hozzáadok 2 csésze kihült párolt rizst.
Folyamatos kevergetés mellett kicsit átpirítom, közben 2 gerezd fokhagymát beleaprítok, sózom és borsozom.
5 deka fetát felkockázok és hozzákeverem. 3 tojást fél deci tejszínnel, 1 csokor petrezselyemmel és 10 deka reszelt goudával elkeverek, a rizsre öntöm.
Néhány apró paradicsomot félbevágok, sóval és borssal meghintem, és a rizs tetejére pakolom öket. Olívaolajjal megcsepegtetem és forró sütöben 20 percig sütöm.
A frittata apropója, hogy szinte bármilyen maradék étel felhasználható hozzá, legyen az fött tészta, krumpli rizs stb. stb... Mindavval kiegészíthetö ami otthon van, pl.: szalámi, cukorborsó, kukorica, hagyma, bármiféle zöldség, feta, gomba és így tovább.
| |