| DESSZERTEK : Citromos mascarponekrém karamelles banánnal |
Citromos mascarponekrém karamelles banánnal
- 25 deka mascarpone
- 2 dl tejszín
- 1 citrom héja reszelve
- 1 citrom leve
- 1 tk. vaníliaesszencia
- 2 ek. cukor
- 3 banán
- 10 deka cukor a karamellhez
- 2 deka vaj
- 10 deka apróra vágott héjazott mandula
A mogyorót megpirítom szárazon és félretszem. Ugyanabban a serpenyöben megolvasztom a vajat, ráöntöm a cukrot, és amikor már "világosszökére" olvadt, a szeletelt banánt hozzáadom, és szép világosra karamellizálom öket mindkét oldalukról.
A mascarponét a citromlével citromhéjjal vaníliával és a cukorral, a mandula 3/4-ével valamint a felvert tejszínhabbal elkeverem, néhány kanállal egy üvegtál aljába kanalazok belöle, rásimítom a banán felét, erre krémet rakok, rá a maradék banánt ,végül krémmel fedem be, és a mandulával megszórva alaposan behütve tálalom.
| |