|
Mákos-meggyes marcipánkrém
4 adaghoz a hozzávalók:
- 1 pohár krémtúró (20 deka)
- 15 deka mascarpone
- 6 deka marcipánmassza
- 1 nagy bögre meggybefött, lével együtt
- 1 evökanál étkezési keményítö
- 1 dl vörösbor
- kevés cseresznyepálinka
- 2 evökanál darált mák
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evökanál cukor
- 1 darab fahéj
A meggy levét, a vörösbort, a fahéjdarabot és a cukrot egy kicsi edényben felforralom. A meggyet hozzáadom, a keményítöt a cseresznyepálinkával simára keverem, és állandó kevergetés mellett a forró meggyhez öntöm. Egyszer röviden felfözöm, és amikor besürüsödött azonnal félrehúzom az edényt. Hagyom teljesen kihülni. A fahéjdarabot kihalászom belöle.
A marcipánt lereszelem és összeturmixolom a mascarponéval. Amikor már teljesen sima lesz a krém, hozzáadom a túrókrémet, a vaníliás cukrot és a mákot.
Egy pezsgöspohárba kanalazom felváltva a meggyet és a marcipános krémet. A tetejét mentalevéllel díszítem. Behütve kínálom. Nagyon gyors, frissítö és igazán ünnepi desszert!
Fontos! Krémes állagú túróból lesz csak igazán finom! Ha nem találsz ízesítés nélküli krémtúrót, akkor szitán nyomd át a túrót, vagy a merülömixerrel krémesítsd! Nme történt elírás, a krémbe a vaniliás cukron kívül nem kerül több cukor!
| |