DESSZERTEK : Ananász kókuszos bundában, mascarponéval és málnafagyival |
Ananász kókuszos bundában, mascarponéval és málnafagyival
Személyenként 1 szelet konzerv ananászt lecsepegtetek.
A következökböl egy méz állagú bortésztát keverek:
- 1 egész tojás
- 2 evökanál étkezési keményítö
- 2 evökanál liszt
- 1 evökanál kókuszreszelék
- 1 mokkáskanál sütöpor
- 1 teáskanál cukor
- 1 csipet só
- kb. 0,5 dl fehérbor
A lecsepegtetett ananászt lisztbe forgatom, és belemártom a bortésztába. Forró olajban pirosra sütöm, majd itatóspapíron hagyom lecsepegni.
A málnafagyihoz 1 nagy csésze mirelit málnát 1 evökanál vaníliás cukorral és 3-4 evökanál tejszínnel sürü krémmé mixelek a konyhai robotban.
A mascarpone krémhez 6 evökanál mascarponét 3 evökanál cukorral és egy citrom lereszelt héjával összekeverek.
|