|
Báránysült
Reggel megtüzdeltem a combokat rozmaringlevelekkel és rengeteg fokhagymával, sóztam borsoztam, olívaolajon köröskörül megsütögettem , utána mustárral bekentem, és zöldségágyra tettem (répa, hagyma, maradék fokhagyma, petrezselyemgyökér, zeller, póré Utána 3-4 dl vörösborral felöntöttem, lefedtem, és 150 fokon kb.5 órán keresztül a sütöben sütögettem. Eredetileg zacskóban szerettem volna sütni a húst, de mivel 2 darabról vólt szó egyszerübbnek láttam mindkettöt egy fedeles sütöedénybe tenni.
Röviddel tálalás elött kiszedtem a combokat, kicsontozam öket, a levet átszürtem egy szürön a zöldségekkel együtt, és kicsit megnyomkodtam merökanállal, hogy annyi lé kijöjjön belöle amennyi csak lehetséges. Utána a húst visszaraktam a szaftba, és a sütöben tartottam tálalásig.
Mellé petrezselymes krumplit, és baconba csomagolt zöldspárgát készítettem. Utóbbit gorgonzolamártással és reszelt sajttal leöntve sütöttem meg.
| |