|
Csokis ricottatorta
Csokis ricottatorta
A tésztához:
22,5 deka liszt
egy csipet só
11,5 deka vaj
1 tojás sárgája
3 teáskanál hideg víz
2,5 deka cukor
A fentiekböl gyorsan egy sima, rugalmas tésztát gyúrok, fóliába tekerve fél órára a hütöbe teszem.
Közben elkészítem a tölteléket:
3 egész tojás
1 mokkáskanál vaníliakivonat
9 deka cukor
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja
5 deka hámozott finomra darált mandula
5 deka darált mogyoró
11,5 deka durvára vagdalt keserü csoki
A tojásokat a cukorral a robotgépben habosra keverem, majd a fenti sorrend szerint hozzáadom a többi hozzávalót.
A tésztából egy kis darabot lecsipek, amivel késöbb díszítem. A többit 2 réteg fólia között 3-4 centivel nagyobbra nyújtom, mint a sütöformám átméröje, ésa sütöpapírral kirakott formába borítom. A széleit kicsit felhúzom, és lazán a formába nyomkodom. A tölteléket a tésztára öntöm. A maradék tésztát nagyon vékonyra kinyújtom, derelyeágóval csíkokra vágom és rácsszerüen megdíszítem vele a tortát.
175 fokos sütöben kb. 50 percig sütöttem. Felvágás elött porcukorral szórtam meg.
| |