|
Hófehérke torta
- 15 deka liszt
- 7,5 deka vaj
- 2 tojás sárgája
- 1 evökanál cukor
- 1 evökanál rum
Fentieket gyorsan összegyúrom,majd fóliába csomagolva fél órára a hütöbe teszem.
A mogyorós tésztához:
- 10 deka puha vaj
- 5 deka barnacukor
- 3 egész tojás
- 20 deka darált mogyoró
- 8 deka liszt
- fél cs. sütöpor
- 8 deka reszelt csoki
- 2 ek. juharszirup
A puha vajat a barnacukorral, és 3 egész tojással habosra keverem, majd hozzáadom a darált mogyorót, a lisztet fél csomag sütöporral elkeverve és a reszelt csokit, végül pedig a juharszirupot.
Az omlós tésztát a hütöböl kivéve akkorára nyújtom, hogy egy 24 cm-es kapcsos forma alját ki tudjam vele bélelni. Villával megszúrkálom a tésztát, majd rásimítom a mogyorós keverék 1/3-át. Ezen elosztok egy üveg alaposan lecsepegtetett meggyet, és rákenem a tészta 2/3-át. 160 fokos sütben (hölégkeverésnél) kb. 50 percig sütöm a süteményt.
A formában hagyom kihülni, majd miután teljesen kihült bevonom fehér csokival, és tejcsokival csíkokat húzok a tetejére
| |