|
Avgolemono leves
- 1 db csontos csirkemell, aprólék, vagy egy egész csirke
- 2 sárgarépa
- 1 ferérrépa
- 1 darab zeller
- 1 hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 darab póré
- 3 tojássárgája
- fel citrom leve
- 1 merökanál rizs (szárazon mérve)
A fentiekböl a szokásos módon csirkehúslevest fözök, kiszedem a húst, és külön a zöldségeket. Miután kihült a hús, lefejtem a csontról, és falatnyi darabokra tépkedem.
A forró levesbe (kb. 1,5 liter) egy merökanálnyi rizst szórok, és kb 15 perc alatt puhára fözöm. Félrehúszom a tüzröl és kicsit hülni hagyom. Közben 3 tojást fél citrom levével jól kikeverek, a levesböl hozzáadok 1-2 merökanállal, és állandó keverés mellett visszaengedem a levesbe. Még egyszer megforrósítom, de ilyenkor már nem forralom! Fotó
| |