Párizs 0.5-Magyarország első és legnagyobb Párizsos portálja!!
Párizs 0.5-Magyarország első és legnagyobb Párizsos portálja!!
Menü
 
Kapcsolat
 
Híres épületek
 
Disneyland
 
Kerületek, negyedek
 
Mindenkinek
 
Forgalmas helyek
 
Klubok, bárok
 
Újságok, francia nyelven
 
Pályaudvarok
 
Párizs iparágai
 
Vendégkönyv!

 
Oldal nyomtatása
Nyomtatás!
 
G-Mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Szavazz!
Közv. Kutatás
Szerinted melyik turizmussal foglalkozó oldal a jobb? (ha nem tudsz dönteni kere

New York 001.
Róma városa
Párizs 0.5 (ez)
Argentína
Alaszka
Benelux államok
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Letöltési idő
 
Linkek
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Éttermek, kávézók
 
Útiterv négy napra
 
Receptek
 
Párizs focicsapata
 
Kapcsolódó oldalak
 
Párizsban forgatott filmek
 
Szárnyasok

Almás csirke
Hozzávalók 4 személyre: 1 csirke, 1 kg savanykás alma (vagy birsalma, esetleg birsbefőtt), 5 dkg kristálycukor, 2 evőkanál olaj, ízlés szerint só, törött feketebors, néhány szem piros bors (ez el is hagyható), őrölt gyömbérpor, majoránna; a díszítéshez bazsalikom- vagy mentalevél.


Előkészítése: a csirkét feldarabolom, a mellet és a combot kicsontozom, majd összevágom. A húsdarabokat besózom, megfűszerezem, égy Römertopfba (cserépedénybe) belerakom. Az almát héjastul cikkekre vágom, és egymaréknyit közéjük teszek.
Elkészítése: az edényt lefedve a hideg sütőbe tolom. Takaréklángon 15 percig, majd közepes lángon 60 percig párolom. Ha megpuhult, a tál tetejét leveszem, és húst pirosra sütöm. Közben a többi almát is feldarabolom, a serpenyőbe beleöntöm az olajat, és az almadarabokat belerakom. Fedő alatt üvegesre párolom, közben kristálycukorral meghintem. Ha a cukor megpirult, vagyis karamellizálódott, az almát jól megforgatom a serpenyőben, hogy minden oldala megpiruljon. Párolt rizs illik hozzá.

 

Boros szárnyasbecsinált
Hozzávalók (6 személyre):
  • 1 db 1,5 kg-os jérce,
  • 8 dl víz,
  • 2 dl félédes fehérbor,
  • 1 sárgarépa,
  • 1 hagyma,
  • 4 szegfűszeg,
  • 1 babérlevél,
  • kevés só,
  • bors
  • A mártáshoz:
  • 3 evőkanál vaj,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
  • 1 kávéskanál cukor,
  • 2 dl félédes fehérbor,
  • 25 dkg főtt zöldborsó,
  • 3 közepes nagyságú sárgarépa,
  • 4 szelet zeller megfőzve,
  • kevés húsleves

  • Elkészítés: A jércét háromliteres fazékba tesszük a vízzel, a megtisztított, felszeletelt sárgarépával, az apróra vágott hagymával, a szegfűszeggel, babérlevéllel, hozzáöntjük a bort, megsózzuk-borsozzuk. Felmelegítjük, s lassú tűzön addig főzzük, míg a jérce meg nem puhul. Akkor kivesszük az edényből, tálalásra alkalmas darabokra vágjuk, a bőrét lefejtjük, kicsontozzuk. A jércedarabokat előmelegített, mély edénybe tesszük, melegen tartjuk.
    A vajat serpenyőben megolvasztjuk, simára keverjük benne a lisztet. Hozzáadunk annyi húslevest, amennyivel állandó kevergetés közben sűrű mártást kapunk. Hozzáadjuk a cukrot, a bort, a megtisztítva, felszeletelve előre megfőzött sárgarépát, a borsót és a zellert, s az egészet átforrósítjuk. Ráöntjük a mártást a jércedarabokra, és főtt rizzsel körítve, forrón tálaljuk.

     

    Csirke franciásan
    Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 csirkecomb
  • 40 dkg apró gombafej
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 evőkanál olaj
  • 1+1 dl száraz fehérbor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 kávéskanál porcukor
  • 8 dkg vaj
  • 4 zsemle
  • 4 tojás


  • Előkészítés: A húst és a gombát megmossuk, lecsepegtetjük. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apróra daraboljuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk.
    Elkészítés: A húst szárazra töröljük, meghintjük sóval és borssal. Felforrósítjuk az olajat, és hirtelen megkapatjuk benne a húst. Mellédobjuk a gombafejeket, kissé megpirítjuk, felöntjük 1 dl borral, és fedő alatt puhára pároljuk, levét majdnem teljesen elfőzzük. Kivesszük a csirkecombokat és a gombát az edényből, melegen tartjuk. A pecsenyeléhez adjuk az áttört fokhagymát és a paradicsomot, a porcukorral ízesítjük, feleresztjük a maradék 1 dl borral, és erős tűzön sűrű mártássá főzzük. Lehúzzuk a tűzről, 1 kk. vajat keverünk hozzá, melegen tartjuk. A zsemléket “meghámozzuk”, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, 4 dkg vajban megpirítjuk. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, és a maradék felforrósított vajban, erős tűzön, állandó kevergetéssel rántottának megsütjük. A pirított zsemleszeleteket tálra rendezzük, a tetejükre ültetjük a csirkecombokat a gombával együtt, bevonjuk a mártással, és a tetejükre púpozzuk a rántottát. Megszórjuk a petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.

     

    Fehérboros csirkenyárs
    Hozzávalók 8 személyre:
  • 25 dkg csirkemell-filé
  • 1 evőkanál olaj
  • fél dl fehérbor
  • 1 teáskanál sárkányfű
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 8 db hideg vízbe mártott fanyárs

  • Előkészítés: A csirkemellet megmossuk, darabokra vágjuk. A szószhoz összekeverjük az olajat, a fehérbort, a sárkányfüvet és a szójaszószt.

    Elkészítés: A húsdarabokat leöntjük a szósszal, és lezárva 2–3 órára hűvös helyre rakjuk. A húst kivesszük a szószból, nyársakra tűzzük, és grillen vagy a sütőben grillprogramon megsütjük. (Ne hagyjuk, hogy nagyon kiszáradjon!)

     

    Narancsos kacsa
    Hozzávalók (5-6 személyre):
  • 1 db 2-2,5 kg-os pecsenyekacsa,
  • 1 nagy fej hagyma,
  • 2 narancs,
  • 1 evőkanál paradicsompüré,
  • só,
  • bors,
  • 1 kávéskanál finomra vágott petrezselyem

  • Elkészítés: A kacsa aprólékát levágjuk, a belsőséget megtisztítjuk. A kacsát sóval, borssal bedörzsöljük, a megtisztított hagymát félbevágva a belsejébe tesszük. Az aprólékból és a belsőségből a mártáshoz alaplét főzünk. Az előmelegített, mérsékelten meleg sütőben feltesszük sülni a kacsát úgy, hogy kevés vizet teszünk alá. A sütés mintegy hatvan percig tart.
    Félidőben megszurkáljuk, pecsenyelével többször megöntözzük, a túlzott zsírt kikanalazzuk. Közben megreszeljük az egyik narancs héját, meghámozzuk, a fehér héját is eltávolítjuk, szeletekre vágjuk, a másiknak kinyomjuk a levét. A megsült kacsát meleg tálalóedénybe tesszük. Az alapléhez hozzáadjuk a paradicsompürét, a narancs levét, a reszelt narancshéjat, leöntjük vele a sült kacsát. Finomra vágott petrezselyembe mártott narancsszeletekkel díszítjük. Köretnek sült hasábburgonyát kínálunk hozzá.

     

     

     
    Üdv!
    Üdv az oldalon! Itt minden Párizsról szól és mindent meg is találhatsz, ami róla szól! Ha kedved van levelezni, akkor e-mail: panmarton@mail.datanet.hu, vagy MSN: panmarton@hotmail.com ! Ha tetszik az oldal gyere vissza többször is, írj a vendégönyvbe, vagy kérj linkcserét! Jó böngészést kíván a szerkesztő, Tmarci!
     
    Képek
     
    Webkamerák
     
    Egyéb
     
    Tanulj franciát!
     
    Utazz Párizsba!
     
    Luxus hotelek
     
    Bienvenue!
    Fantasyland, Vasútállomás
     
    Welcome!

    Hirdetés:

    Tőz$dés€d (klikk)

    Az Ön brókere avagy pénzügyi tanácsadás

     
    Chateljetek bátran, csak ne ocsmányul!
    Név:

    Üzenet:
    :)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
    Kis tanácsadó
     
    Boldog névnapot!
     
    Párizsi időjárás most

    Click for Paris, France Forecast

     
    Kedvencekhez
    Tégy a kedvencekhez!
     
    Statisztika
    Indulás: 2005-08-12
     
    A-Stat
     
    Saját óra
     
    Óra
     
    Naptár
     
    Naptár
    2024. Április
    HKSCPSV
    01
    02
    03
    04
    05
    06
    07
    08
    09
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    01
    02
    03
    04
    05
    <<   >>
     
    Online látogatók
     
    Toplapok stat
    Toplapok.hu - ingyenes, online statisztika
     
    Reklám-csere kereső
    Reklám-Csere Kereső
     
     
    NON-STOP 100 toplista
     
    Enveco Free Stat
     
    Ti küldtétek
     
    Huntop
     
    Hungarian web Toplista
    Hungarian Web Toplista
     
    Scriptek (kódok)
     

    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!