E.Margit receptje
Csavart kenyér
30 dkg BL 80-as liszt 10 dkg fehér tönkölyliszt (+ 2-3 ek a dagasztás közben) 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt 4 dkg margarin 1 kk cukor 1,5 kk só 3,6 dl folyadék (fele víz, fele tej) késhegynyi aszkorbinsav 2 dkg élesztő
A gépben tésztát dagasztottam. 20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, 20 perc dagasztás. A kész tésztát lisztezett felületre borítottam, 4 felé osztottam. A darabokból lapokat nyújtottam, majd ezeket feltekertem és 2-2 darabot összesodortam. A fonat tetejét vizes ecsettel átkentem és belefordítottam - az előzőleg hosszúkás csíkban, a tészta mellé szórt - napraforgó és tökmag keverékbe. Szilikonformákban kelesztettem kb 1 órán keresztül, majd előmelegített, gőzös sütőben 30 perc alatt készre sütöttem.
|