E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

Maryenne Előzmény | 2009.07.24. 15:51 - #6082

Limara nagyon jó pihenést kivánok!

Pékecskék nagyon ügyesek voltatok szépeket sütöttetek gratulálok!


barbette Előzmény | 2009.07.24. 14:24 - #6081

Szia Andlan!

Üdvözlünk az oldalon, és gyere bátran a képekkel és a kérdésekkel.Itt mindenki segítőkész és szívesen ad tanácsot is, vagy éppen te fogsz adni nekünk!


majorkaj Előzmény | 2009.07.24. 11:51 - #6080

Szia Limara !

Érezd jól magad a nyaralás alatt, pancsikáljál sokat. És várunk vissza az élmény beszámolóval.


Limara Előzmény | 2009.07.24. 11:32 - #6079

Sziasztok!

Viktoria! Szeretettel köszöntelek az oldalon, gyönyörűek a sütéseid, gratulálok!

Pékecskék! 10 napig most nem leszek, utána remélem feltöltődve jövök vissza! Remélem az oldallal nem lesz gond addig!

Üdv


barbette Előzmény | 2009.07.24. 10:30 - #6078

ja!

A konyhai használati eszközök-ben a 293-as hozzászólásban KIskukta le is fényképezte a széthúzható dobozt!!!!


barbette Előzmény | 2009.07.24. 10:27 - #6077

Viktória!

Nagyon szép a felhozatalod! A kalács és a kenyerek gyönyörűek, ha van saját recepted és szeretnéd velünk megosztani,akkor írd be a Bármit amit érdemes megsütni ,megfőzni III.-ba.

Én mindent erről az oldalról tanultam, így a sütőformák többségének ötletét is ,a hagyományos formájú kenyeret a nagy kacsasütőben sütöm, van egy kelesztőkosaram, amibe teszek sütőpapírt,beteszem a jénaiba és ott kelesztem sütésig. Sokkal szebb lesz a formája , magasabb lesz, nem terül el sütés közben, természetesen ahogy Limara írja ajánlatos sütés előtt kivenni a kosarat(hi-hi). Az ukrán rozskenyeret és a többi kockakenyeret a széthúzhatós dobozformában sütöm, amit anno a Lidl-ben vásároltam-az itt fórumozók közül szinte mindenki ezt használja.

Jó sütögetést kíváno neked!


viktoria Előzmény | 2009.07.23. 22:19 - #6076

barbette  Te miben sütöd a kenyereid?  a cipót már irtad, hogy kerek formában, de  pl: az ukrán rozsost ?? - olyan szép az oldala.


viktoria Előzmény | 2009.07.23. 21:29 - #6075

Teljes kiörlésü (első) kenyérkém

Az első hagymás kenyérkém

balró a hagymás, jobbról a teljes kiörlésü - szeletelve :)

ez az én jól bevált saját receptem szerint, de a Ti ötleteitek alapján tekerve- csavarva

.... még valami ingyom-bingyomot is találtam a speizben, amit beleraktam. (nem volt rossz) :)

Hát ennyi volt a mai termésem. Most pihi hétvégéig.


viktoria Előzmény | 2009.07.23. 21:09 - #6074

Sziasztok ! - mindenkinek szép estét. Barbette, igazán köszönöm a jó kis instrukciókat. Gyönyörü ujfent a kis kontyosod, s ezek a cipóóóóók !!! --- no legközelebb kipróbálom az biztos. S köszönöm a jó kritikát a kaláccsal kapcsolatban. Valóban a ize nagyon finom volt, csupán a forma hiány okozta, hogy a szélesebb tepsiben oldalra kelt, de már utban vannak a megrendelt dolgaim, mert nagyon-nagyon belemerültem a sütögetésbe :) (Igaz én már "vén" sütögető vagyok, de eddig mindig csak gépben) elég volt belőle közel 20 év :) Alig várom, hogy megérkezzen a jénaim. Most egy átmeneti megoldást találtam, és zacsit, de egyelőre ezzel is meg vagyok elégedve.
Mindjárt föltöltöm a képeket és beteszem, amiket ma sütöttem. Hála Limara receptjeinek és sok-sok látványos termékének. Köszönet mindenkinek, de Limarának különösen. a sütőben sült kenyerek és péksütik receptjeiért.  Viki


barbette Előzmény | 2009.07.23. 18:12 - #6073

Sziasztok!

Ma megrendelésre sütöttem két cipócskát. Férjem munkatársainak készült.

Kedves Viktória!

A kalácsod nagyon gusztusos,semmi kritika nem illeti!!!

A konytyos kenyér kiindulója Limara jól bevált kenyere,csak 10 dkgkenyérlisztet lecseréltem világos rozslisztre,így lett félbarna kenyé rbelőle.

A formázás a dagasztás kelesztés után változik. Szép kerek cipóvá formázom a tésztát miután megkelt a tészta.A tetején meghúzgálom a tésztát és csavarok egyet rajta. Jól belisztezem sütőzacsiba teszem és beleteszem egy szép öblös hasú 3 literes lábasba. Újra kelesztem ,vizet permetezek e zacsiba és előmelegített sütőben sütöm kb.45 percig. Az utolsó 10-15 percbe érdemes kivenni a lábasból és a zsákból,és egy sütőlapon ropogósra sütni. Én csak akkor teszem kerek formába ha lágynak találom a tésztát, egyébként csak tepsire teszem.

Noémi!

Nagyon guszta a halburger,ebben a melegben már nem tudni mit is enne szívesen az emberfia!!! Ezt biztosan!

Georgina!

Ezek aztán tényleg gyönyörű cserepek!

Limara!

A palacsinta és a fotó(zó)ja igazán profi.Nagyon jól hangzik , imádom az öntetes dolgokat,biztosan finom is.

 


ancsi54 Előzmény | 2009.07.23. 17:37 - #6072

Pannika! Köszi a segitséget. Valóban mielőtt felvágom a hütőből szoktam elővenni  tehát biztos hogy kemény a csokimáz rajta. Ja, és tényleg az is lehet hogy kicsit vastagabbra kenem és ezért törik nekem állandóan. Akkor ezek szerint már meg is van a hiba


kiskukta Előzmény | 2009.07.22. 17:13 - #6071

Sziasztok!

Ma kaptam egy elektromos grilsütőt, az előzőt tönkre tettem, 6 évet szolgált nálam. Most ez a halburger ezen készült, legalább is a halpogácsa bele.

 

Gina, nagyon szép a kenyered!

Viki, formába magasabb lett volna, szerintem más baja szerintem nincs, de az íze volt a fontos!

Limara, küldenél egy palacsintát?

Babett, formába vagy, mint mindig!


georgina Előzmény | 2009.07.22. 14:06 - #6070

Igaz,mostanában ritkán hozok képeket,de azért szinte minden nap sütök.Bár ebben a melegben megtéfál néha a tészta kelése.Ez a kenyér viszont olyan cserepes lett,mint még soha!Csak tudnám hogy is csináltam?


georgina Előzmény | 2009.07.22. 14:02 - #6069

Sziasztok!

Csoda klassz doldokat sütöttetek ismét! Gratulálok mindenkinek!


Limara Előzmény | 2009.07.22. 13:40 - #6068

Sziasztok!

Hoztam neketek Szabadkai palacsintát:


Limara Előzmény | 2009.07.22. 12:47 - #6067

Kartika!

AFhotoFiltre programot használom, itt le is töltheted.


viktoria Előzmény | 2009.07.22. 09:18 - #6066

....meg még közben megtanulok hibátlanul írni is


viktoria Előzmény | 2009.07.22. 09:16 - #6065

Sziasztok Mindenkinek.  Itt az öreg pékinas jelentkezik
Jaj de szépséges mindenséget látok itt. Gratula a kis kezeteknek, no meg a jó kis összetevőknek. Nagyon tetszik nekem ez a kontyos kenyérke, vezessétek már a világtalan-t a receptjéig . Holnap nekem is kenyeret kell sütnöm, s ez az ukrán rozsos most nagyon belopta magát a szívembe. Lehet, hogy belevágok.
Na de most jövök én és a tegnapi napom. Össze szerencsétlenkedten egy csikos kalácsra hasonlitó eltorzult zebrabébit.  Az ize nagyon finom volt, és nem is cukorral készitettem, hanem tablettás édesitőszerrel. (kifogástalan izt hozott ki), de -miután nincs kalács sütő formám és tepsiben sütöttem meg, kicsit oldalra kelt és igy nem lett gusztusos.
Beteszem a fotóját, hátha találtok még rajta egy jó csomó hibát és segittek kijavitani. A recept -Margit egyik kalcsá receptje volt, de kicsit át kellett alakitanom, mert sem kefirem, sem joghurtom nem volt itthon, s helyettük tejfölt használtam. A tészta állaga is jó volt, de ez a törpeség????? --- hát ez nekem nem nagyon tetszik. Azóta már azon is gondolkodtam, mi lett volna, ha megfonom ???? --- nem tudom. Csak azt, hogy ma ujra nekivágok - keresek valami más, de hasonló receptet, mert akármilyen alacsony volt a csikos, nem maradt belőle semmi. Pedig fentem rá a fogam, mert hogy cukor nélkül készüt. (Sajnos nekem van egy kis "eladó" cukrom, s kisség oda kell figyelnem.

Na de megvigasztalódtam azért, ha már egyszer  a csikos nem tetszett :-)
Igaz, ez nem kalács és kenyér, de egy kis inycsiklandozó Nektek a segitségetekért.

Ne kiméljetek a kalácshoz füzött mondandótokka, mert nagyon szivesen venném, ha jól megkritizálnátok. Legyen nagyon szép napotok, én ma még sütök, de már holnaptól megkimélet a 40 fokos hőséget.

Viki

 


Pannika Előzmény | 2009.07.21. 22:00 - #6064

A válaszom.

SZERENCSI ét vagy TIBI ét -tej csoki a legjobb, kevés akkor az olaj benne.NÉHA margarinnal-kocka 1/4et többet ne mert kicsapodik a mázból.

Forró vizbe mártott késsel vágom fel..Talán nagyon megfagyott a csokimáz rajta.3-4mm-nek kell lenni

a máznak.

Nagyobb vajtartalmú csoki a lényeg. TORTABEVONÓ IS LEHET , de abba is kell olaj vagy margarin.ezt kisérletezd ki magadnak ezt látni kell.

A csoki a zsiradéktól fénylik kb.olyannak kell lennie mint  egy sürü tartár mártásnak.


ancsi54 Előzmény | 2009.07.21. 17:24 - #6063

Pannika! A csokimáz nálam is igy készül, de amikor felvágom a sütit akkor nekem törik. Vajon miért? Pedig finom, csak hát igy nem a legszebb. Na de azért mindig elfogy

A Tied nem töredezik? Hogy csinálod? Vajon mit rontok el?

Látom azért már pörög a topik az elmult napokhoz képest.


[Későbbi] [6794-6775] [6774-6755] [6754-6735] [6734-6715] [6714-6695] [6694-6675] [6674-6655] [6654-6635] [6634-6615] [6614-6595] [6594-6575] [6574-6555] [6554-6535] [6534-6515] [6514-6495] [6494-6475] [6474-6455] [6454-6435] [6434-6415] [6414-6395] [6394-6375] [6374-6355] [6354-6335] [6334-6315] [6314-6295] [6294-6275] [6274-6255] [6254-6235] [6234-6215] [6214-6195] [6194-6175] [6174-6155] [6154-6135] [6134-6115] [6114-6095] [6094-6075] [6074-6055] [6054-6035] [6034-6015] [6014-5995] [5994-5975] [5974-5955] [5954-5935] [5934-5915] [5914-5895] [5894-5875] [5874-5855] [5854-5835] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség