E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

rozsakvarc961 Előzmény | 2007.08.26. 19:15 - #24772

Szívesen.

Szép estét és jó


rozsakvarc961 Előzmény | 2007.08.26. 19:15 - #24771

Szívesen.

Szép estét és


rozsakvarc961 Előzmény | 2007.08.26. 19:15 - #24770

Szívesen.

Szép estét


rozsakvarc961 Előzmény | 2007.08.26. 19:15 - #24769

Szívesen.

Szép


majorkaj Előzmény | 2007.08.26. 19:15 - #24768

Sziasztok !

Azt hiszem nekem még párszor át kell rágnom ezt az új kovászmagos módszert. Köszönjük Rózsakvarc, hogy megosztottad velünk.

Limara kíváncsian várom a tapasztalataidat az új mósszerről.

Masala örülök, hogy nyakon tudtátok csípni a garázdálkodót.

Superkeriért már nagyon aggódok !!! És megint nagyon sokan nem jelentkeznek mostanában.

Emes ! Nagyon sok boldogságot kívánok születésnapod alkalmából.


Limara Előzmény | 2007.08.26. 19:11 - #24767

Még nem tudom, valamennyi nyanyám van még, lehet azt használom fel. Köszönöm a segítséget!:)

rozsakvarc961 Előzmény | 2007.08.26. 19:02 - #24766

Szivesen segítettem. Ha van még kérdésed, nyugodtan tedd fel. Végül mi mellett döntöttél kezdésnek?


Limara Előzmény | 2007.08.26. 18:58 - #24765

Köszi Rózsakvarc! Talán kezdem már érteni

rozsakvarc961 Előzmény | 2007.08.26. 18:57 - #24764

Limara!

Az előző hozzászólásomból még lemaradt a következő: Ne félj ettől a kovásztól, ez olyan állagú, mint egy bugyogó nokedli tészta.


Moha Előzmény | 2007.08.26. 18:55 - #24763

Emese  nagyon boldog születésnapot Neked!

rozsakvarc961 Előzmény | 2007.08.26. 18:53 - #24762

Limara!

Még mindig nem jól érted.

Azért csináltam esti kovászt, mert nem volt kovászmagom. Tehát az esti kovászt reggel elővettem a hőtőből, hozzátettem vizet lisztet és bedagasztottam(próbakenyér). A második kelesztés után vettem el 10-12 dkg-ot a következő sütéshez.  (nem mertem többel kezdeni)

És ezt a 10 dkg-t használtam fel a következő sütésnél. Úgy, hogy tettem hozzá élesztőt, vizet, aszkorbint... szóval a mi a receptben van. KÉt órát hagytam állni .... (és kezdődik minden előlről)

Érthető? Ha nem akkor még pontosítok. :-)

 


masala Előzmény | 2007.08.26. 18:46 - #24761

Most már értem ezt a kovász magot.

Én éppen most nem régen kezdtem el úgy öregtésztát csinálni és használni, hogy az éppen aktuális tésztából elveszek kb. 25-30 dkg.-ot és azt teszem el következő öregtésztának. Így mindég van egy adag hozzávaló. Mindég több tésztát dagasztok be, mint amekkora kenyeret akarok és teljesen mindegy, hogy milyen összetevőjű a maradék tészta. Telj. kiőrl. lisztes, sima vagy vegyes. A lényeg az öregtészta jótékony tulajdonsága!

Persze, mint minden, a kovászmag is fertőzhet, úgyhogy kíváncsian várom az egyszerűsített változatot és a receptet.  A végeredmény tényleg magáért beszél!

Ildikó ezek a képek így idetéve tökéletesek! Rákattintva meg lehet nézni nagyobban. Nem mindenki egyforma oldalról hozza ide a képeket, azért nem egyformák. A Tiéd ilyen és kész!


Brigitta Előzmény | 2007.08.26. 18:46 - #24760

Szia Emes!

Gyorsan csatlakozom én is Limarához,szeretettel köszöntelek!


Limara Előzmény | 2007.08.26. 18:43 - #24759

Szia Rózsakvarc!
 
Köszönöm, végre megértettem. Ott tévedtem el, hogy ezt a módszert kettőnek értettem. Azt hittem egyik szerint kovászmaggal, másik szerint gyorskovásszal süttök. De most már értem, hogy a kovászmagból kell kovászt csinálni és azzal sütni.
Ha este keverem be, akkor hűtőben kell tárolni, ha mondjuk reggel, akkor maradhat kint és 2 óra múlva jó, ha jól értem!
 
Ígérem, ki fogom próbálni, hamarosan, bár tartok az aktív kovásztól. Üdv

Limara Előzmény | 2007.08.26. 18:37 - #24758

Emes!
 
Boldog születésnapot kívánok, kicsit megkésve, de annál több szeretettel!

Moha Előzmény | 2007.08.26. 18:34 - #24757

Hú lányok,végigböngésztem ezt a kovászolósdit,elvesztem benne egy kissé. Azt hiszem még tanulmányozni kell. Ma változatosság kedvéért még egy napocskát fogok sütni :). Be is írom a receptet a Bármitbe.

Masala ügyesek vagytok,így nagyon helyes az egérke,csak ne szabadon garázdálkodjon. Ebből látszik,hogy jó ízlése van,nem kellett a sok bolti vacak neki,csak a házikenyér! :))


rozsakvarc961 Előzmény | 2007.08.26. 18:30 - #24756

Szia Limara!

Én azt javaslom, hogy az esti kovásszal kezdjél. (Fázis képek is vannak az Esti kovász receptnél). Reggelre gyönyörűen bugyogni fog, mikor előveszed.

Ezután pedig csináld meg az Esti kovászos kenyereknél található Próbakenyer receptet. Az egész kenyérkészítésről (esti kovászos és kovászmagosról is csináltam nagyon részletes fázisképeket.)

Először én csak BL 80-as lisztből sütöttem, hogy lássam, hogyan viselkedik.

Kérdéseidre válaszolok: Igen a kétszer kelesztett kenyérből veszünk egy el darabot, és ez lesz a kovászmag. (ti nyanyának hívjátok.) Ezt tesszük el a következő sütésig. Nem baj ha sokat áll a hűtőben, én már sütöttem 3 napos kovászmaggal is.

A nyanya  felhasználásában van nagy különség.  Ti rögtön bedagasztjátok a nyanyát. Én pedig a kovászmagot elkeverem langyos vízzel, élesztővel, és liszttel. Ezt a kutyulmányt kb. 2 óráig érlelem langyos helyen. Tehát a kovászmagból aktív kovász lesz. (Ne ijedj meg, nem olyan, mint a folyékony kovász.) Nagyon szép buborékok képződnek rajta. Beleöntöm az üstbe a felbugyogott kovászt és hozzáadom azokat a lisztet és jól kidolgozom a tészát.

Megjegyzés: Csak az esti kovászt kell a hütőben aktivizálni.

Javalom, hogy nézd meg a fázisképeimet, mielőtt hozzáfogsz. Kérdezzél, ha valami nem világos, szívesen segítek.

Ha úgy gondolod még mindig, akkor szívesen felteszem a recepteket, amivel először érdemes próbálkozni.

Üdv. Rózsakvarc

 


masala Előzmény | 2007.08.26. 18:29 - #24755

Eltűntem közben, mert bejelentkezett a Fiam és vele beszélgettem skyp-on. Van egy videó is az egérkéről.

 http://miday.video.xfree.hu

A másik oldalon a süteményeim vannak.

http://miday.xfree.hu/58144 ez Bezsa gesztenyés muffinja egy kis kakaóporral turbózva. Csokiba mártottam és fehér tortadarát tettem rá. Nagyon finom lett. Nem szeretem a munkahelyi névnapokat, mert nem őszinte! Olyan emberek is mosolyognak rád, akikkel nem vagy túl jóban, de azért nem bántjátok egymást. Puszilkodnak, közben meg tudod, hogy a hátad mögött is beszélnek és nem mindég jókat! Akkor jöttem el szabadságra, amikor a névnapom volt és mivel felköszöntöttek, most kénytelen vagyok honorálni. Azt hittem, megúszom, de nem sikerült! A többit is azért sütöttem, hogy vigyem holnap. Meg persze innivalót is. Szívem szerint kimaradnék az ilyenekből!!! Ti hogy gondolkodtok erről???? Nagyon kilógok a sorból?


Limara Előzmény | 2007.08.26. 18:19 - #24754

Azt hiszem, megtaláltam a lényeget:
 
Kovászmag:
A megkelesztett tésztából lecsípünk 2-3 evőkanálnyit és a következő sütésig hűtőben tároljuk. Sütés előtti napon vízbe áztatjuk, hozzákeverjük a szükséges lisztmennyiséget, így másnapra kész lesz a kovászunk.
http://www.aranyhegy.com/keny_rec.php  innen vettem
 

Bundik Előzmény | 2007.08.26. 18:03 - #24753

Igen elteszünk, csak kicsit másképp használjuk fel. A nyanyát kovászosítjuk meg.

[Későbbi] [25512-25493] [25492-25473] [25472-25453] [25452-25433] [25432-25413] [25412-25393] [25392-25373] [25372-25353] [25352-25333] [25332-25313] [25312-25293] [25292-25273] [25272-25253] [25252-25233] [25232-25213] [25212-25193] [25192-25173] [25172-25153] [25152-25133] [25132-25113] [25112-25093] [25092-25073] [25072-25053] [25052-25033] [25032-25013] [25012-24993] [24992-24973] [24972-24953] [24952-24933] [24932-24913] [24912-24893] [24892-24873] [24872-24853] [24852-24833] [24832-24813] [24812-24793] [24792-24773] [24772-24753] [24752-24733] [24732-24713] [24712-24693] [24692-24673] [24672-24653] [24652-24633] [24632-24613] [24612-24593] [24592-24573] [24572-24553] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség