Szabadon sütöd a kenyeret,vagy esetleg van jénaid,vagy sütőzacskó a legnagyobb méretben?
A gőzös sütő,igen azt jelenti,nem tudom milyen sütőben sütsz,én hideg sütőbe teszem jénaiba a kenyeret,10 percig teljes lángon,ez kb 180 fok,azután lejjebb veszem,180 fokra.
Ha gőzösben szeretnéd,akkor is spricceld meg a kenyeret,lehet közben is,de a kezedre vigyázni kell!
Re mélem valamelyest segitettem,de vannak itt vér profok,remélem ők is látják,és segitenek!Ha valami kérdésed van,csak bátran!Sok sikert!Üdv.
Bundik,Bezsa, Brigi csodaszépek a kenyereitek! Brigi egyetértek veled,ezért írtam,hogy néha az ember a járt utat,ami ráadásul bevált,nehezen adja fel. Én még ötnapos nyanyával is remekül sütöttem,csak ahogy írta Margitka,kicsit hagytam éledezni.
Na,mindegy azért Limara után kipróbálom egyszer én is a kovászost,olyan jól leírta,abból rossz nem sülhet ki.
Cristina nagyon jól fest az a rácsos süti! Próbálhatsz linzertésztát fele tk.búzaliszttel is,az is finom,én már sütöttem úgy is.
Üdv a fórumon, kérdezz csak bátran, szívesen segítünk.
Igen, végig hagyd a sütőben a vizes tálkát, sőt mielőtt berakod, a kenyeredet is spricceld le vízzel! 200-220 fokos sütőben kezdjed sütni, majd jó 20 perc múlva vedd kicsit vissza.
Lécccciiiii, írd be a szilváslepény recijét, meg minden recit ami cukrosoknak való. Az eddigi recijeidet mind leírtam, de a megvalósítás már csak az új konyhámban lesz véghezvihető. Egy bajom van, hogy nagyon nehezen barátkozom meg a graham liszttel, majdcsak megszokom. Előre is köszi.
Sziasztok! hűűűűűűűűű, mennyi kenyér és egyéb finomság..................gratula megy minden sütögetőnek!
Edo-bedo! a gépi kenyereim nekem is beesnek kissé, bár mióta nyanyával készítem, közel se annyira mint anélkül...........én a folyadékra tippelnék, az lehet benne sok...........de majd a többiek biztos mondanak okosabbat is, én annyira nem merek erről nyilatkozni, hisz nem régóta sütök.
Limara! merre található a fánkod recije? nagyon szép, nekem sose lett még szalagos...............
Köszönöm szépen, tényleg most sikerült finit csinálni, pedig először csináltam ezt az omlós tésztát édesítővel és kefírrel, izgultam jó lesz-e. Azon kívül csak babapiskótát gyártottam. Lett egy nagy dobozzal 2 tojásból.
Most pedig myegyek csipetkét gyártani, mert holnap a tejfölös pogi mellé gulyáslevest akarok főzni.
Segítsetek nekem légyszi! Teljesen zöldfülű kenyérsütő vagyok, gépben már sokat sütöttem, de sütőben ez az első próbálkozásom. Margit fehérkenyér (alap) receptjét próbálgatom, most kel a nagy mű. Hány fokra kell melegíteni a sütőt? A gőzös sütő azt jelenti, hogy a melegítésnél berakom a vizet és végig benne is hagyom? Elnézést, hogy ilyesmivel zaklatom a profikat, de vhol el kell kezdeni... Köszi, Zsófi
Én is hoztam egy kenyeret,az estikovászosat próbáltam ki.Leirnám,hogy mit tapsztaltam:
Mindent a leirtak alapján csináltam,de nem tudni miért,az én kenyerem nem akart a kelés útjára lépni.Több dologra is gondolok:Lehet,hogy túl hideg hv-ból kezdtem,vagy esetleg az élesztő volt kevés?Ezt majd a hozzáértők megmondják,mindenesetre ird,és mondd:másfél órát kelt formázás után.Nekem ez igen szokatlan,mert eddig a nyanyásnál arra kellett figyelni,nehogy túlkeljen.Kiváncsi vagyok a tapasztalatokra,ne rejtse véka alá senki,kérlek benneteket!
A végeredmény nem lett rossz,de messze nem azt kaptam,mint a nyanyitól.Lehet,hogy elfogult vagyok,hát kövezzen meg aki akar,de egy életem,egy halálom,én bizony nyanyi-párti maradok,és kész!Nem vagyok egy kisérletező tipus,nekem ez kiszámithatóbb.De ez az én véleményem!!Mindenesetre,egy próbát megért,tapasztalni nem árt!
Nálunk ma "készülünk a télre " napot tartunk az esőre való tekintettel. A befőtt után ,pirospaprikát daráltunk és rktuk el sóval! Anyu nagyon szereti télen vajas kenyérrel meg általába minden ételhez szoktunk adni, mert vegetát és delikátot nem használunk!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit