És még egy kérdés: ha azt írja az egyik recept, hogy puha vaj, de nem margarin, akkor milyen márkájú vajat kell vennem? én mindig csak margarinnal sütöttem eddig...
Ildikó,köszi,ez igazán lusta volt,már nem is tudom meddig kelt,aztán megmutattam a kék edényt/kuka/és jobb belátásra tért.Na a belseje még a jövő titka,lehet,hogy föld körüli pályára áll?!
Ma soknyanyis ,lenpelyhes kenyeret sütöttem,kissé bosszúsan,ugyanis nagyon nehezen kelt meg,nem tudom mire is fogjam.Lehet az idő,lehet az élesztő,de lehet,hogy ráfogom a nyuszira!
A torta formázása egyszerű: csinálsz egy kerek piskótát,és egy kisebb edényben (kislábos) még egy kisebb adagot! Abból kivághatod a cica füleit,meg a nyakkandőjéhez a masnit. De ha tepsiben sütöd,akkor a kört is ki kell vágni a fejének! A marcipán meg olyan mint a gyűrma! Formázhatod,ahogy tetszik.
Nagyon ügyesek vagytok, nagyon szép dolgok születnek, nem győzök gyönyörködni!
Lányok! légysz segítsen nekem valaki, aki tud finom és szép tortát sütni! szombaton lesz a kicsi fiam 3 éves, és macskatortát szeretne. elmentünka cukrászdába, de ott csak 20 szeletesbe van,és 5000(!) ft-ba kerül! namost, ezek után gondoltam egy nagyot, hogy mi lenne ha én csinálnám meg, de ötletem sincs hozzá. Emlékszem, hogy nemrég bezsa csinált macskás tortát, de ha jól emlékszem, az kislány macsek volt. Tehát, ötleteket gyűjtök ízre és díszítésre. nagyonn tetszenek a marcipánnal készült torták, de én még sosem dolgoztam vele, bár már régóta izgatja a fantáziámat.
Edobedo. Rosszul tudod! A pulyka nagyon gyorsan süthető főzhető! Majdnem a csirkemellel azonos idő alatt készül el,ha pl. apróra vágod,és gyorsan forró kevés olajban átpirítod,valami jó kis gyrosos,vagy mexikói fűszerkeverékkel! Akkor már csak a köretet kell megcsinálni hozzá. rizs vagy. kr,püré.
Pulykacombot szeretnek kesziteni,valakinek van jo kis receptje?Meg sosem keszitettem pulykat,gozom sincs mi legyen belole...ha jol tudom nagyon sok ideig kell keszuljon..recepteket varok!
Megkóstoltuk az estikovászos kenyeret,hát nagyon finom lett. Egészen máás a szerkezete,mint az eddigieknek.Holnap kipróbálom a kovászmagos sütést is.Gondolom az megeggyezik a nyanyással...?
Timi! Gratulálok, nagyon szép lett az első kenyérkéd, igazi péklány vagy! Gratulálok a kisfiadhoz is, nagyon csinos kifliket készített
Nekem csak 8 literes jénaim van, én abban sütöm az 50-60 dekás kenyereket. Ha kicsi a jénai, inkább nem tenném rá a tetejét, vagy régebben úgy csináltam, hogy zacsiba tettem a tésztát, majd úgy egy jénai aljba, hogy formás legyen.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit