Karácson habkarika -desszert.eu-
Elkészítési idő: 25 perc + 2 óra szárítás
Hozzávalók (3535 darabhoz)
120120 g tojásfehérje (kb 44 db)
360360 g porcukor
8080 ml víz
11 mokkáskanál étecet
porcukor a szóráshoz
Elkészítés
1. A sütőt 40-50 C-ra előmelegítjük, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt. Készítsünk elő egy fakanalat, mert a sütő ajtaját résnyire ki kell majd támasztani vele, mikor betesszük a habkarikákat.
2. A porcukrot felöntjük a vízzel, az étecettel és sűrű, áttetsző cukorszirupot főzünk belőle.
3. A tojásfehérjét félig felverjük. Akkor kezdjük a habosítást, mikor látjuk, hogy hamarosan jó a cukorszirup.
4. A forró cukorszirupot további, folyamatos habverés mellett vékony sugárban csurgatjuk hozzá a fehérjehabhoz, majd addig folytatjuk a habosítást, míg kemény habot nem kapunk - olyasmit, mint a borotvahab.
5. A sütőpapírra csillagcsöves zsákból karikákat nyomunk, majd porcukorral meghintjük, és a kiékelt ajtajú, előmelegített 40-50 C-os sütőbe tesszük 2 órára száradni. A habkarikának nem szabad sehol sem megpirulnia, a szép habkarika hó fehér!
6. A kész habkarikát cérnára fűzve karácsonyi dekorációként is alkalmazhatjuk, vagy a gyerekeknek is kínálhatjuk.
|