Ételek : Yaki Tori (csirkenyárs) |
Yaki Tori (csirkenyárs)
2008.04.18. 15:39
Hozzávalók (személyenként):
1 db csirkecomb kicsontozva és 9 kockára vágva
2 db kisebb póréhagyma
shichimi togarashi (vegyes csilipor)
japán szójamártás (például Kikkoman-féle, sötét vagy világos)
cukor
szaké (rizsbor)
A csirkecsontokat a póréhagyma zöldjével átpirítjuk, szakéval flambírozzuk, leoltjuk egy kis vízzel, majd szójaszósszal, és cukorral ízesítjük, és addig főzzük, míg csak kb. 2-3 evőkanálnyi lé marad alatta, amelyet leszűrünk. A csirkehúst a 2 cm-es karikára vágott póréhagymával felváltva bambusznyársra húzzuk, (hús-póré-hús-póré-hús), személyenként 3 nyársat számolunk. Grillen, vagy serpenyőben szép pirosra sütjük, a mártással áthúzzuk, és vegyes csiliporral ízesítjük
Fogyasztható előételként, ám nagyobb mennyiségben - rizzsel körítve - főétel is lehet.
|