ESPRESSO GOLYÓK
ESPRESSO GOLYÓK / Latsia
54 db
1 csésze puha vaj 1/2 csésze porcukor 1/4 csésze kakaópor 1 ek kávélikőr 1 tk vanília aroma 1 3/4 csésze liszt 1,5 csésze pörkölt darált mogyoró 1/4 csésze csokival bevont kávészem darálva
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Keverd a vajat a mixerrel habosra fél perc alatt. Add hozzá a cukrot és a kakaót, és keverd simára. A kávélikőrt és a vaníliát is keverd hozzá, majd a lisztet. Keverj hozzá 1/2 csészényit a mogyoróból, és 1/4 csészényit a csokis kávészemekből. Csinálj golyókat és forgasd meg őket a maradék mogyoróban, majd tedd tepsire őket. Süsd meg őket az előmelegített sütőben 15 perc alatt, ill. amíg megbarnulnak. Nyomd a tetejükre a csokis kávészemeket, majd hagyd kihűlni őket.
Latsia: - féladagot sütöttem 1 tepsin 24 db lett - nem volt csokival bevont kávészem, csak csokiból készült kávészem így azt tettem bele, de csak 10 szemet + 1,5 ek Nescafe-t - kevesebb darált mogyoró is elég volt
|