Áfonyatorta
Áfonyatorta
8 személyre
HOZZÁVALÓK:
1 citrom 40 dkg áfonya a szóráshoz: 20 dkg liszt 25 dkg cukor 20 dkg őrölt mandula 15 dkg vaj 2 tojássárgája csipetnyi só
ELKÉSZÍTÉS
A citrom héját finomra reszeljük. Robotgéppel 20 dkg cukrot, 10 dkg mandulát, a citromhéjat és a sót összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vajat és a tojássárgákat. Sima masszává turmixoljuk, majd golyót formálunk belőle, és folpackkal letakarva 1 órára a hűtőbe tesszük. Az áfonyát és a maradék cukrot összekeverjük. A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és kivajazott tortaformába simítjuk. A mandulával megszórjuk, majd a cukrozott áfonyát a tetejére halmozzuk. Meleg sütőben készre sütjük. Amikor kész, a formából kiborítjuk, és kihűtjük.
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.
|